Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Σ. Παληός: Νέο super deal 11,7 εκατ. δολαρίων για την Diana Shipping

Συμεών Παληός ναυτιλία

Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships

Μία επικερδή συμφωνία έκλεισε η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Συμεών Παληός, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την Koch Shipping Pte. Ltd. για την χρονοναύλωση ενός Newcastlemax. Ο λόγος για το φορτηγό πλοίο Philadelphia (χωρητικότητας 206.040-dwt και κατασκευής 2012) το οποίο από τις 18 Ιουνίου 2018 θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Koch Shipping Pte. Ltd, από την Σιγκαπούρη.

Η ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Παληού με το deal αυτό, θα βάζει στα ταμεία της καθημερινά 20.000 δολάρια μείον 5% προμήθεια προς τρίτους για μία περίοδο μεταξύ 20 και 23 μηνών.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη συμφωνία χρονοναύλωσης για το Newcastlemax απέφερε 15.500 δολάρια ημερησίως στην Diana, μείον 5% προμήθεια προς τρίτους.

Για την μικρότερη περίοδο της χρονοναύλωσης, τους 20 μήνες δηλαδή, η συμφωνία αναμένεται να φέρει στη ναυτιλιακή ακαθάριστα έσοδα ύψους 11,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο στόλος της εταιρείας που ηγείται ο κ. Παληός αποτελείται από 50 φορτηγά πλοία, εκ των οποίων τα 4 είναι newcastlemax, 14 capesize, 5 post-panamax, 5 kamsarmax και 22 panamax.

Η συνολική χωρητικότητα του στόλου είναι 5,8 εκατομμύρια-dwt και ο μέσος όρος ηλικίας τα 8,8 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες κινήσεις στην αγορά των MR2 για την Benetech και την Unibros

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παππάς: Οι πέντε συμφωνίες της Star Bulk με τους πιστωτές της

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Γιατί η Ivy Shipping πουλά τώρα δύο από τα πλοία της