Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σ. Παληός: Ασταμάτητος ο εφοπλιστής – Νέο επικερδές deal για την Diana

Συμεών Παληός ναυτιλία

Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping

Ακόμη ένα σημαντικό deal πέτυχε η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Πάληου, αφού εξασφάλισε την άμεση επέκταση μιας χρονοναύλωσης ενός bulker του στόλου της.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία ανακοίνωσε πως προχώρησε -μέσω θυγατρικής της- στην επέκταση της υπάρχουσας χρονοναύλωσης ενός panamax bulker με την εταιρεία Glencore Agriculture (με έδρα το Ρότερνταμ). Ο λόγος για το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίο m/v Leto (χωρητικότητας 81.297-dwt και κατασκευής 2010). Η ναυτιλιακή, με τη συμφωνία αυτή, θα βάζει ημερησίως στα ταμεία της 12.500 δολάρια, μείον 5% προμήθεια προς τρίτους, για μία χρονική περίοδο το λιγότερο 16 μηνών, με maximun διάρκεια τους 19 μήνες. Η νέα «φάση» της χρονοναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου του 2018.

Σημειώνεται πως με βάση την προηγούμενη συμφωνία η ναυτιλιακή της οποίας ηγείται ο κ. Παληός κέρδιζε 7.750 δολάρια την ημέρα, μείον 5% προμήθεια υπέρ τρίτων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Diana Shipping, το νέο συμβόλαιο αναμένεται να φέρει στα ταμεία της εταιρείας ακαθάριστα έσοδα περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια για τη minimum διάρκεια της ναύλωσης.

H Diana Shipping διαθέτει έναν μεγάλο στόλο ο οποίος αποτελείται από 50 bulkers (4 Newcastlemaxes, 14 Capesizes, 5 Post-Panamaxes, 5 Kamsarmaxes and 22 Panamaxes). Ο μέσος όρος της ηλικίας του στόλου ανέρχεται στα 8,35 χρόνια ενώ η μεταφορική του ικανότητα αγγίζει τα 5,8 εκατομμύρια deadweight tonnage.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» για τον εφοπλιστή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Δύο νέες συμφωνίες με πιστωτές και πώληση πλοίου για την DryShips

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aρ. Πίττας: Oλοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανανέωσης του στόλου της Euroseas