Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πράσινο φως από την Κομισιόν για την πώληση της Telekom Romania – Ο ΟΤΕ αγοράζει το 30% της TKRM

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ

Την συμφωνία  πώληση  του 54% της Telekom Romania Communications S.A (σταθερής τηλεφωνίας) από τον ΟΤΕ στην Orange Romania ενέκρινε η Κομισιόν, υπό τον όρο της πώλησης του ποσοστού 30% που κατέχει η ΤΚR στην Telekom Romania Mobile Communications. Ποσοστό το οποίο προτίθεται να αποκτήσει ο ΟΤΕ, υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΤΕ

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ» ή «Εταιρεία»), ανακοινώνει ότι στις 28 Ιουλίου 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EΕ) ενέκρινε, υπό έναν όρο, τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 2020, μεταξύ OTE και Orange Romania για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) (εφεξής η “Έγκριση”).

Ειδικότερα, η Έγκριση θέτει ως όρο την πώληση του ποσοστού 30% που κατέχει η ΤΚR στην Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM). Ο ΟΤΕ κατέχει το υπόλοιπο 70%. Ο ΟΤΕ προτίθεται να αποκτήσει από την TKR, το 30% στην TKRM υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Σε συνέχεια της Έγκρισης, η πώληση του 54% της TKR στην Orange Romania αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών, αφού εκπληρωθεί ο όρος που έθεσε η ΕΕ και πληρωθούν οι υπόλοιπες προϋποθέσεις.

Το καθαρό ποσό που θα λάβει ο ΟΤΕ από την εν λόγω συναλλαγή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών.