Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wall Street: Η FED έσωσε την ημέρα, μετά από τα νέα για την Apple – Αποτελέσματα ανακοίνωσε η Tesla μετά το κλείσιμο

Wall Street

Η ανακοίνωση της Fed για την διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, στο οποίο είχε οδηγήσει η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2017 από την Apple.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει το βράδυ της Τρίτης πως οι πωλήσεις των iPhones μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, στέλνοντας τη  Wall Street στο κόκκινο.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Fed οδήγησε σε  “μάζεμα” των απωλειών, καθώς ήταν αναμενόμενη από τους αναλυτές. Η Fed άφησε αμετάβλητα τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, ενώ στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως η αργή ανάπτυξη που καταγράφηκε νωρίτερα φέτος θα είναι πιθανότατα παροδική. Η πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει πως οι επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 20.956,91 με άνοδο 0,03%, ενώ αντίθετα ο  S&P 500 στις  2.388,08 με πτώση 0,13% και ο Nasdaq στις 6.072,55 σημειώνοντας πτώση 0,37%

Με το κλείσιμο της Wall Street, η Tesla Motors ανακοίνωσε μεγαλύτερες από το αναμενόμενο απώλειες κατά το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν τα λειτουργικά της έξοδα (κατά 32%) το πρώτο τρίμηνο του 2017. Αντίθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι δοκιμές του  Model 3 προχωρούν κανονικά, ενώ οι παραδόσεις αυτοκινήτων της σημείωσαν ρεκόρ, φτάνοντας στις 25,051. Μάλιστα αναμένει πως μέσα στο έτος θα είναι σε θέση να παράγει 5.000 Model 3 της εβδομάδα, ενώ αναμένει πως θα αυξήσει κατά 100 τα σημεία πώλησης τους. Στο τέλος του τριμήνου τα ταμειακά της διαθέσιμα έφτασαν τα $4 δισεκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα στην ιστορία της.

Στην Ευρώπη, μικτή ήταν η εικόνα των χρηματιστηρίων.

Ο  Euro Stoxx 600 υποχώρησε οριακά κατά 0,04%, με τους περισσότερους από τους επιμέρους δείκτες σε αρνητικό έδαφος. Ο γερμανικός Dax κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,16%, ο γαλλικός CAC έχασε 0,06% και ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,22%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κέρδισε 0,15%, ο πορτογαλικός PSI σημείωσε άνοδο 0,52%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,13%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Apple ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων των iPhones και η Wall Street «κοκκίνισε»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κέρδη 2% στο XA . Super άνοδος για Alpha Bank. Ισχυρές απώλειες για Ελλάκτωρα