Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σε Αυγουστιάτικη ραστώνη το ΧΑ, «κολλημένο» στις 830 μονάδες

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν και σήμερα Τρίτη στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κινείται κοντά στα επίπεδα των 830 μονάδων και τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει υποτονική.

Στις 13:00 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,27% στις 830,13 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 15,5 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,21% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,43%.

Στην αγορά ξεχωρίζουν οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τρ.Πειραιώς και Eurobank με κέρδη ως και 2,30% περίπου, όπως των ΕΛΠΕ και Μυτιληναίου. Απώλειες σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Motor Oil.

Σημειώνεται ότι αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου ο όμιλος Μυτιληναίος (ο πρώτος ισολογισμός μετά την απορρόφηση των θυγατρικών) και τις επόμενες ημέρες Coca Cola και Grivalia.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και η εικόνα στις διεθνείς αγορές, θα καθορίσουν και το κλίμα στην αγορά μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις, χωρίς, πάντως, να αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Wall Street: Συνέχισε το σερί του ο Dow Jones για 9η φορά, με «μπροστάρη» την Apple

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Χαμηλές πτήσεις» για το ΧΑ: Πτώση 0,2% για τον Γενικό Δείκτη με αρνητικό πρωταγωνιστή την Τιτάν