Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ποιοι εκατομμυριούχοι ήταν λαντζέρηδες, βοηθοί ράπτη και παρκαδόροι πριν κατακτήσουν τον κόσμο

Γουόρεν Μπάφετ

Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, δεν ήταν πάντοτε πλούσιοι! Κανείς τους δεν ξύπνησε ένα πρωί και βρέθηκε να έχει δισεκατομμύρια στην κατοχή του. Χρειάστηκε χρόνος, κόπος, υπομονή και επιμονή για να φτάσουν εδώ που έφτασαν. Άλλοι είχαν και την τύχη με το μέρος τους, άλλοι πορεύτηκαν στρατηγικά. Όλοι, πάντως, δούλεψαν σκληρά μέχρι να τα καταφέρουν.

Τι δουλειές, όμως, να έκαναν άραγε στα πρώτα τους βήματα πριν γίνουν διάσημοι και εκατομμυριούχοι; Ας ρίξουμε μια ματιά στον πρότερο επαγγελαματικό βίο εννέα εκατομμυριούχων του πλανήτη!

1. Michael S. Dell – Ιδρυτής της εταιρείας υπολογιστών Dell
Πριν: Λαντζέρης σε κινέζικο εστιατόριο, σε ηλικία μόλις 12 ετών.

2. Richard Branson – Ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ομίλου Virgin
Πριν: Εκτροφέας ωδικών πτηνών (που τα πωλούσε στους συμμαθητές του) και πωλητής χριστουγεννιάτικων δέντρων σε μαγαζί με εποχιακά είδη, σε ηλικία 11 χρονών.

3. Elon Musk – Δημιουργός καινοτόμων εταιρειών όπως η Tesla Motors, το Paypal και η Space X
Πριν: Προγραμματιστής και πωλητής λογισμικού, ενώ σε ηλικία 12 ετών πούλησε τον κώδικα για ένα βιντεοπαιχνίδι που είχε δημιουργήσει με την ονομασία Blastar.

4. Jeff Bezos – Ιδρυτής της Amazon
Πριν: Υπάλληλος στα McDonalds, μια εμπειρία που όπως έχει αναφέρει αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στη μετέπειτα επαγγελματική του επιτυχίας.

5. Steve Jobs – Ιδρυτής της Apple και συνιδρυτής της Pixar
Πριν: Εποχικός υπάλληλος στη Hewlett-Packard, όπου και γνωρίσε τον μετέπειτα φίλο και συνεργάτη του στην Apple, Steve Wozniak.

6. Michael Bloomberg – Πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ιδρυτής του ομίλου Bloomberg
Πριν: Παρκαδόρος την περίοδο που ήταν φοιτητής.

7. Bill Gates – Iδρυτής της Microsoft και νούμερο 1 στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
Πριν: Προγραμματιστής στην TRW, εταιρεία στον τομέα της αεροναυπηγικής, σε ηλικία 15 χρονών.

8. Warren Buffett –  Ο πιο επιτυχημένος επενδυτής του εικοστού αιώνα
Πριν: Διανομέας της εφημερίδας “Omaha World Herald” κατά τα εφηβικά του χρόνια. Πολύ αργότερα, ως επενδυτής, την αγόρασε κιόλας.

9. Amancio Ortega – Δημιουργός του ομίλου Inditex (Zara, Bershka, Pull & Bear, Massimo Dutti κ.α.) και ο πλουσιότερος Ισπανός
Πριν: Βοηθός ράπτη σε μια βιοτεχνία πουκαμίσων στην πόλη που μεγάλωσε.