Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Goldman Sachs: Γιατί το bitcoin δεν είναι ο νέος χρυσός

bitcoin

Τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, δεν είναι ο «νέος χρυσός», αναφέρει σε σημείωμά της η Goldman Sachs, συμβουλεύοντας τους επενδυτές ότι τα πολύτιμα μέταλλα εξακολουθούν να αποτελούν μία κατηγορία επενδύσεων που πρέπει να βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια.

Στο ίδιο σημείωμα, η Goldman Sachs αναφέρεται λεπτομερώς στα πλεονεκτήματα του να συμπεριλαμβάνει κανείς τον χρυσό στο χαρτοφυλάκιό του.

«Η χρήση πολύτιμων μετάλλων δεν αποτελεί ιστορικό ατύχημα – συνεχίζουν να αποτελούν το καλύτερο μακροπρόθεσμο μέσον αποθήκευσης αξίας», τονίζει η επενδυτική τράπεζα.

Αναφερόμενη δε στην άνοδο των κρυπτονομισμάτων, η Goldman Sachs υπογραμμίζει ότι το bitcoin δεν αποτελεί τόσο καλό επενδυτικό προϊόν όσο ο χρυσός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί σχολιαστές έχουν χαρακτηρίσει το bitcoin «ψηφιακό χρυσό», επειδή η προσφορά είναι απεριόριστη και έχει κάποιες φορές σημειώσει άνοδο εξαιτίας γεωπολιτικών αναταράξεων.

«Ο χρυσός κερδίζει ξεκάθαρα τα κρυπτονομίσματα στα περισσότερα από τα βασικά χαρακτηριστικά του χρήματος», επισημαίνει η Goldman Sachs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ μπορεί να αποκτήσει σύντομα το δικό του bitcoin
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με το bitcoin», λέει ο CEO της JPMorgan