Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Νίκος Γουλανδρής: Στην πώληση tanker προχωράει η ναυτιλιακή του

Γουλανδρής ναυλαγορά

Η ναυτιλιακή εταιρεία Andriaki Shipping, της οποίας ηγείται ο «άγνωστος» στο ευρύ κοινό Έλληνας εφοπλιστής Νίκος Γουλανδρής, αποφάσισε, όπως όλα δείχνουν να προχωρήσει στην πώληση ενός tanker της εταιρείας του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το TradeWinds επικαλούμενο ναυλομεσιτικές πηγές, η ναυτιλιακή διερευνά την πώληση ενός από τα δύο VLCCs έχει στο στόλο της, ύστερα από τέλος της ναύλωσης του.

Το tanker Arion (χωρητικότητας 309.460-dwt και κατασκευής 2001) είχε μια μακράς διάρκειας χρονοναύλωση  στην Shell , η οποία όμως τερματίστηκε καθώς η πετρελαϊκή εταιρεία θεώρησε πως δεν την συμφέρει να πληρώνει 47.000 δολάρια την ημέρα για τις υπηρεσίες του VLCC.

Ο κ. Γουλανδρής διαχειρίζεται, μέσω της ναυτιλιακής του Andriaki, έξι δεξαμενόπλοια τα οποία πλέουν κάτω από την ελληνική σημαία. Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει παραγγείλει ακόμη 4 tankers τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία STX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πούλησε πλοίο της σε συμφέρουσα τιμή η New Vision του Άρη Μπαταγιάννη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Στην τελική ευθεία η αναχρηματοδότηση του χρέους της Navios Holdings

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντανής: Θετικά τα στοιχεία του τριμήνου για τη Seanergy Maritime