Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Η PrimeBulk κάνει την έκπληξη με την απόκτηση περιζήτητου aframax

Λέων Πατίτσας Atlas

Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax "Aspasia Lemos" της Atlas Maritime είναι χωρητικότητας 105.187-dwt και κατασκευής του έτους 2009

Η ελληνική ναυτιλιακή PrimeBulk, συμφερόντων της οικογένειας Κορωνή, φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από την απόκτηση ενός πλοίου aframax της Meiji Shipping, για το οποίο είχαν ενδιαφερθεί αρκετές εταιρείες.

Ο λόγος για το πλοίο Singapore Voyager (χωρητικότητας 105.850 dwt, κατασκευής 2003), το οποίο αρχικά θεωρείτο “κλεισμένο” από την επίσης ελληνική Avin, όμως πηγές της αγοράς που επικαλείται το Tradewinds αναφέρουν ότι είναι η PrimeBulk αυτή που το αγόρασε.

Μάλιστα, αν επιβεβαιωθεί το deal θα αποτελεί έκπληξη, καθώς η PrimeBulk δεν περιλαμβανόταν καν στη λίστα των υποψήφιων εταιρειών που είχε ακουστεί ότι ενδιαφέρονταν για την απόκτηση του Singapore Voyager.

Όσο για το κόστος της απόκτησης του τάνκερ, αυτό εκτιμάται γύρω στα 10,4 εκατομμύρια δολάρια, μία τιμή που θεωρείται αρκετά καλή, με δεδομένο ότι οι τιμές στην αγορά των τάνκερ δείχνουν να κινούνται ανοδικά.

Σημειώνεται ότι η PrimeBulk διαθέτει στον στόλο της τρία ultramaxes, τρία supramaxes και ένα handysize, καθώς και δύο τάνκερ LR1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγελική Φράγκου: Προχώρησε σε νέα στρατηγική κίνηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Εξέλιξη στο… μυστικό deal για τα FSRU της Dynagas στην Κίνα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Απώλειες για την Ocean Rig εν μέσω αναδιάρθρωσης