Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αυλαία για τη Rickmers Maritime Trust: Αποσύρονται οι μετοχές της

Ο θλιβερός επίλογος της ναυτιλιακής Rickmers Maritime Trust γράφεται αύριο, Τετάρτη 30 Αυγούστου, με την απόσυρση της μετοχής της από το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης (SGX).

Η χρεοκοπημένη εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως η διαδικασία εκκαθάρισής της ολοκληρώθηκε και η διανομή ποσού ύψους 28,9 εκατομμυρίων δολαρίων στους πιστωτές της στις 15 Αυγούστου ήταν και η τελευταία.

Δεν θα υπάρξει περαιτέρω διανομή πληρωμών, σε ρευστό ή με άλλο τρόπο, προς τους μη εξασφαλισμένους πιστωτές του trust”, ανακοίνωσε η Rickmers Maritime. Υπενθυμίζεται ότι η HSH Nordbank έλαβε 17,1 εκατομμύρια δολάρια και οι ομολογιούχοι 10 εκατ. δολάρια, ενώ η Commerzbank έλαβε 1,2 εκατ. δολάρια. Αθροιστικά, οι τρεις εξασφαλισμένοι πιστωτές έλαβαν 28,9 εκατομμύρια δολάρια, με το ποσοστό αναπλήρωσης να διαμορφώνεται στο 12,1%.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 14 πλοία της Rickmers Maritime αγοράστηκαν από τον όμιλο Navios της Αγγελικής Φράγκου έναντι συνολικά 118 εκατομμυρίων δολαρίων, και πλέον ανήκουν στον στόλο της νεοσυσταθείσας θυγατρικής του ομίλου Navios Containerships.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννης Χατζηπατέρας: «Βγαίνει στην αγορά» προς αναζήτηση 40 εκατ. δολαρίων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίτων Λεντούδης: Επισχέθηκε πλοίο του στη Λιβύη για λαθρεμπόριο πετρελαίου