Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γ. Στάσσης: “Άμεση προτεραιότητα η δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ”-Νέο ΔΣ στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Ποιος πυροβολεί τη ΔΕΗ και γιατί

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης

Τη νέα σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ.

Πρόεδρος της θυγατρικής της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Στάσσης και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Μαύρος.

Αναλυτικότερα, το νέο ΔΣ της εταιρείας αποτελείται από τους εξής:

– Γεώργιος Στάσσης,
– Κωνσταντίνος Μαύρος,
– Αργύρης Οικονόμου,
– Ιωάννης Κοπανάκης,
– Σωτήρης Χατζημιχαήλ,
– Αλέξανδρος Πατεράκης,
– Νικόλαος Κούκης,
– Γεώργιος Σαραντόπουλος,
– Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ξεκινά στις 10.9.2019. Ως Πρόεδρος προτείνεται από την Γενική Συνέλευση ο κ. Γεώργιος Στάσσης και ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος.
Σχετικά με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗΑΝ ο κος Γεώργιος Στάσσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: ” Άμεση προτεραιότητα του Ομίλου μας είναι η δυναμική επέκταση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η επιλογή ως Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. του κ.
Κωνσταντίνου Μαύρου σηματοδοτεί τον στρατηγικό στόχο που έχουμε θέσει για δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ. Ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος προέρχεται από την αγορά, με πλούσια εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των ΑΠΕ “.

H απόφαση ανανέωσης του ΔΣ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της   ενίσχυσης του με νέα πρόσωπα σηματοδοτεί την απόφαση της νέας ηγεσίας της ΔΕΗ να σταματήσει η διαδικασία ουσιαστικής συγχώνευσης των δραστηριοτήτων ΑΠΕ στη μητρική εταιρεία, σχέδιο που προωθούσε η διοίκηση Παναγιωτάκη. Αντίθετα, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα μείνει αυτόνομη αρχικά και σε δεύτερη φάση θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.