Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΜΤΝ Κύπρου: Στα «χέρια» της Monaco Telecom έναντι 260 εκατ. ευρώ

H ΜΤΝ και η Monaco Telecom έχουν συμφωνήσει στην απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΝ Κύπρου από τη Monaco Telecom. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κόστος της συναλλαγής ανέρχεται γύρω στα 260 εκατ. ευρώ. Η Monaco θα μπορεί να χρησιμοποιεί το brand της ΜΤΝ στην Κύπρο για περίοδο τριών ετών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από σήμερα η ΜΤΝ Κύπρου «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας μιας νέας, δυναμικής ευρωπαϊκής οικογένειας εταιρειών στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών».

H MTN Κύπρου θεωρείται παράγοντας-κλειδί για τη στρατηγική της Monaco Telecom να αποκτήσει παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου. Η κυπριακή εταιρεία επιλέχθηκε προσεκτικά λόγω των δυνατοτήτων και των προοπτικών της, μετά από μακρά περίοδο αναζήτησης.

Η ΜΤΝ Κύπρου, προσθέτει η ανακοίνωση, «είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος στη χώρα, σημειώνοντας κατά τα προηγούμενα χρόνια μια αύξηση άνω του 20% στο πελατολόγιό της και με κύκλο εργασιών για το 2017 ύψους 123 εκατ. ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Deutsche Bank: Αναμένει καθαρά κέρδη 400 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ. Οικονόμου: Μπαράζ παραγγελιών για την TMS Cardiff Gas

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χατζηπατέρας: Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της εξαγοράς της Dorian από τη BW LPG