• Business

    Χρ. Οικονόμου: Μπαράζ παραγγελιών για την TMS Cardiff Gas

    Χρήστος Οικονόμου, εφοπλιστής


    Σε ένα ακόμα deal προχώρησε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία TMS Cardiff Gas, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Χρήστος Οικονόμου, παραγγέλνοντας τρία LNG carriers από δύο νοτιοκορεάτικες γιάρδες.

    Σύμφωνα με δεδομένα από την Αsiasis, δύο LNG carriers (χωρητικότητας 174.000-cbm έκαστο παραγγέλθηκαν από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI) και ένα LNG (χωρητικότητας 170.400-cbm) από τα τις γιάρδες της  Samsung Heavy Industries (SHI).

    Οι τιμές των συγκεκριμένων πλοίων καθώς και οι ημερομηνίες παράδοσής τους στην εταιρεία του κ. Οικονόμου δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

    Σημειώνεται πως τον Απρίλιο η ναυτιλιακή είχε έρθει σε  συμφωνία για την κατασκευή ενός ακόμη πλοίου μεταφοράς LNG αυξάνοντας τότε τον αριθμό των παραγγελιών νέων πλοίων που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία σε πέντε.

    Όμως αυτές δεν είναι οι μοναδικές κινήσεις του εφοπλιστή μέσα στο 2018. Τον Μάρτιο ο κ. Οικονόμου είχε συμφωνήσει για την κατασκευή ενός νεότευκτου πλοίου LNG, χωρητικότητας 174.000 cbm, με τα ίδια ναυπηγεία (Samsung Heavy Industries) και με option για ένα ακόμα πλοίο.

    Στις αρχές του έτους η TMS είχε παραγγείλει ακόμη τρία πλοία  στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries.

    Εφόσον επιβεβαιωθούν όλες οι παραγγελίες η TMS Cardiff Gas θα έχει σχεδόν τριπλασιάσει τον στόλο της μέσα σε χρόνο ρεκόρ, φτάνοντας τα 13 πλοία.

    Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011, παρουσιάζει έντονη κινητικότητα από πέρυσι, ενώ στις αρχές του 2018 ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας για την επταετή ναύλωση ενός νεότευκτου πλοίου της στο γαλλικό πετρελαϊκό κολοσσό TOTAL Gas & Power Chartering.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέκταση του στόλου της TMS Cardiff Gas συμπίπτει και με την επικείμενη είσοδο της Gas Ships, συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, σε χρηματιστηριακή αγορά, με την TMS Cardiff Gas να διαχειρίζεται τα πλοία αυτά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο στόλο Έλληνα εφοπλιστή τα έξι νεότευκτα της χρεοκοπημένης Toisa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Πατέρας: Το νέο deal του εφοπλιστή και ο στόχος του… διπλασιασμού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αυτοί είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που ρύθμισαν τα δάνειά τους φέτος



    ΣΧΟΛΙΑ