Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Mega deal στις τηλεπικοινωνίες: Η Swisscom εξαγοράζει την Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ

Aldo Bisio

Aldo Bisio, CEO Vodafone Italy Πηγή: https://www.vodafone.com

Η Swisscom AG συμφώνησε να εξαγοράσει την Vodafone Italia έναντι 8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,7 δισεκατομμύρια δολάρια) και να συγχωνεύσει τον πάροχο με την δική της επιχείρηση Fastweb.

Η ελβετική εταιρεία κατάφερε να επικρατήσει έναντι των ανταγωνιστικών προσφορών, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Xavier Niel.

Ο πάροχος τηλεπικοινωνιών θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά. Η Vodafone προτίμησε την προσφορά της Swisscom έναντι μιας προηγούμενης πρότασης από την Iliad του Niel επειδή διαθέτει μεγαλύτερο μερίδιο σε μετρητά, όπως ανέφερε το Bloomberg News. Η Iliad προσέφερε 6,6 δισ. ευρώ σε μετρητά.

Σε ξεχωριστή δήλωση, η Vodafone ανέφερε ότι θα επιστρέψει 4 δισεκατομμύρια ευρώ στους μετόχους της μέσω επαναγοράς μετοχών.

Η Vodafone Italia και η Fastweb είναι ο δεύτερος και ο τέταρτος μεγαλύτερος πάροχος της χώρας αντίστοιχα, με συνολικές πωλήσεις περίπου 7 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η Ιταλία αντιπροσωπεύει περίπου το 11% των εσόδων της Vodafone και αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά της μετά τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Vodafone, Margherita Della Valle, η οποία ανέλαβε την κορυφαία θέση τον Απρίλιο, βρέθηκε αντιμέτωπη με την πτώση της τιμής της μετοχής και την πίεση να πουλήσει ή να συγχωνεύσει μονάδες με χαμηλή απόδοση. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η ιταλική επιχείρηση, η οποία παλεύει με τον έντονο ανταγωνισμό και τις τιμές καταναλωτή στη χώρα.

Η Della Valle συμφώνησε επίσης να πουλήσει τη Vodafone Ισπανίας και σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις δραστηριότητες της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο με την CK Hutchison Holdings Ltd.

Διαβάστε ακόμη:

Nestle: Πιέσεις από τους επενδυτές για πιο υγιεινά προϊόντα

Ozempic «μαΐμού» στην αγορά: Η σκοτεινή πλευρά της τρέλας του αδυνατίσματος

Xiaomi: Ξεκινά στο τέλος Μαρτίου η πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας

Adidas: Βλέπει ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους – Αυξημένη ζήτηση για τα Samba και Campus