Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Θ. Μαρτίνος: Νέο super deal για τον «ασταμάτητο» εφοπλιστή

Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής Eastern Mediterranean Maritime

Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής Eastern Mediterranean Maritime

Δυναμικά συνεχίζει την επέκταση του στόλου της η ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime (Eastmed), της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος. Η ναυτιλιακή εταιρεία επιβεβαίωσε την αγορά ενός kamsarmax bulker από την Mitsui Corporation. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Azalea Sky (χωρητικότητας  80.594-dwt και κατασκευής 2012 στα ναυπηγεία Universal), για το οποίο η ναυτιλιακή έβγαλε από τα ταμεία της 22,35 εκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Μαρτίνος είναι ένας από τους δυνατότερους παίκτες στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένων πλοίων, κάτι το οποίο απέδειξε και με την πρόσφατη κίνηση του.

Όπως είχε γράψει το mononews.gr η EastMed, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δεν σταματά ποτέ να ψάχνει «ευκαιρίες» και στην secondhand αγορά. Το 2017 η ναυτιλιακή αγόρασε φέτος τέσσερα μεταχειρισμένα bulkers. Η τελευταία της αγορά, πριν από την απόκτηση του Azalea Sky, αφορούσε το panamax bulker Privocean (χωρητικότητας 81.400-dwt και κατασκευής 2013) για ένα ποσό που ανήλθε στα 21 εκατομμύρια δολάρια.

Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής Eastern Mediterranean Maritime

Επίσης είχε προχωρήσει στην αγορά του Santa Marine (χωρητικότητας 300.000-dwt και κατασκευής 2004), βγάζοντας από τα ταμεία της 25,8 εκατομμύρια δολάρια.

Τα άλλα δύο bulkers, το Elias (χωρητικότητας 58.000-dwt και κατασκευής 2010) και το Filia (χωρητικότητας 58.000-dwt και κατασκευής 2011), είχαν περάσει στα «χέρια» τη ναυτιλιακής ύστερα από πλειστηριασμό.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Έλληνας εφοπλιστής απέκτησε τα δύο τάνκερ της Mercator Navigation;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χ. Μυλωνάς: «Colpo grosso» από την Transmed Shipping

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντίνος Καρούσης: Μεγάλο comeback μετά από 6 χρόνια για τη Chios Navigation