Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Κέρδη για τον Nikkei, απώλειες για τον Hang Seng

απογοητευμένος χρηματιστής στην Κίνα

Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ αντίθετα πτωτικά κινήθηκε ο Hang Seng, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα γίνουν εντός της ημέρας. Αρνητικά βάρυνε τις αγορές η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μπλοκάρει την συγχώνευση της Broadcom με την Qualcomm, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 144,07 μονάδων (+0,66%), στις 21.968,10 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 9,73 μονάδων (+0,56%), στις 1.751,03 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 0,2%, ενώ απώλειες 0,28% κατέγραψε ο δείκτης Hang Seng, που υποχώρησε στις 31.505 μονάδες, και απώλειες 0,4% ο ASX, που υποχώρησε στις 6.077 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άφαντος ο Ιβάν Σαββίδης, στον εισαγγελέα η δικογραφία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΔΝΤ «πάγωσε» το χαμόγελο Τσακαλώτου: Ξεχάστε αντίμετρα, κόψτε το 2019 το αφορολόγητο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Wall Street: Με απώλειες άνοιξε την εβδομάδα ο Dow Jones, κέρδη για τον Nasdaq