Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ιστορική επιτυχία του ΟΤΕ

OTE

Μιχάλης Τσαμάζ, Επικεφαλής ΟΤΕ

Με σημαντική υπερκάλυψη, περίπου 4 φορές το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που ζητούσε, έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 7ετούς ομολόγου του ΟΤΕ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 0,96%.

Οι επενδυτές εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τον Οργανισμό υποβάλλοντας προσφορές άνω των 2,25 δισ. ευρώ.

To επιτόκιο ήταν ανάλογο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που το τοποθετούσαν χθες στο 1% με 1,5%, ενώ στο άνοιγμα του βιβλίου το αρχικό guidance ήταν περίπου στο 1,4% ή στο mid swap + 165 μ.β.

Τελικά διαμορφώθηκε κοντά στο 1%, δηλαδή mid swap +125 μ.β ενώ λίγο πριν το κλείσιμο είχε διαμορφωθεί το 1,1% με 1,15% ή Mid swap +130 μ.β με 135 μ.β.

Σημειώνεται ότι το 20% της έκδοσης θα το απορροφήσει η Deutsche Telekom.

BNP και Goldman Sachs είναι επικεφαλής του σχήματος αναδόχων. Συνδιοργανωτές της έκδοσης ήταν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Όπως έχει αναφέρει η διοίκηση του ΟΤΕ επιθυμεί να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία και να αναχρηματοδοτήσει ομόλογο ύψους 700 εκατ. ευρώ που λήγει τον Ιούλιο του 2020.

Ο OΤΕ έχει αξιολόγηση BB+ με θετικό outlook από την S&P.