Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Εισαγγελέας για Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: «Να παραμείνει στη φυλακή για το σκάνδαλο της Folli Follie»

Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Στο πνεύμα των… ημερών η απάντηση της εισαγγελέως στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: «Όχι» στην αποφυλάκιση του, «όχι» στην ικανοποίηση του αιτήματος του να ανοίξει το κελί του, 1 μήνα και 3 εβδομάδες μετά τον εγκλεισμό του στις φυλακές Τρικάλων.

Η εισαγγελέας κατέθεσε την πρόταση της στο δικαστικό συμβούλιο και εισηγήθηκε να απορριφθεί η προσφυγή του γιου του ιδρυτή της Folli Follie κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης, “διπλοκλειδώνοντας” με το σκεπτικό που αναπτύσσει την πόρτα της φυλακής του.

Το σκεπτικό

Αρχικά ήταν η απόφαση της αρμόδιας ανακρίτριας και του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων που στις 9 του Σεπτέμβρη, μετά την απολογία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Folli Follie, διέταξαν την προσωρινή του κράτηση για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της εταιρείας, με βασικότερο λόγο ότι είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων αν παραμείνει ελεύθερος.

Τώρα και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνα Τσιρώνη που χρεώθηκε την προσφυγή του για να προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, κρίνει ότι συντρέχουν οι επικαλούμενοι στο ένταλμα προσωρινής κράτησης, λόγοι για να μην είναι ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

Είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων, συναφών με αυτά που αντιμετωπίζει, φέρεται να αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην πρόταση της η εισαγγελέας.

Η προσφυγή του Τζώρτζη

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο, προσβάλλοντας το ένταλμα της ανακρίτριας με το οποίο διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Υποστηρίζει ότι αρκούσε η επιβολή περιοριστικών όρων σε βάρος του καθώς ήταν πάντοτε παρών σε όλα τα στάδια της προκαταρκτικής εξέτασης και της ανάκρισης, ότι δεν έχει ποτέ καταδικαστεί και ότι αν παραμείνει ελεύθερος, δεν θα διαπράξει νέα αδικήματα όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς πλέον έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ενώ έχει αποχωρήσει και από τη Folli Follie που πλέον διοικείται από διορισμένη διοίκηση.

Τον τελευταίο λόγο έχει τώρα το δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί επί του αιτήματος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

Δεν ζητά αποφυλάκιση ο πατέρας

Ό Δημήτρης Κουτσολιουτσος, ακολουθώντας διαφορετική υπερασπιστική ρότα, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μην διεκδικεί τη με όρους απελευθέρωση του.

Ο 79χρονος παραμένει μέχρι τώρα σε κελί της ΣΤ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο μοιράζεται με Έλληνα υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα. Ο τελευταίος είναι εκείνος που τον βοηθά στην καθημερινότητα του.

Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα δεν έχει επικαλεστεί τα προβλήματα υγείας του και το προχωρημένο της ηλικίας του για να διεκδικήσει την αποφυλάκιση του.

Πατέρας και γιος προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους ως συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης που πλαστογραφούσαν στοιχεία για να εμφανίσουν μία ψευδή οικονομική ευρωστία στην εταιρεία που ίδρυσαν, καταφέρνοντας έτσι, μαζί με το τρίτο μέλος της οικογένειας, τη σύζυγο Καίτη Κουτσολιούτσου, να χειραγωγήσουν τη μετοχή της εταιρείας τους, να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

Ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κατηγορούνται και κρίθηκαν προφυλακιστέοι για 5 κακουργήματα : απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου είναι η μόνη από την οικογένεια που παραμένει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.