Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Η Τράπεζα Πειραιώς για τη Fed: Μετατόπιση σε ηπιότερη νομισματική πολιτική

Τράπεζα Πειραιώς: Σχεδιάζει έκδοση πράσινου senior ομολόγου

Τη μετατόπιση της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) σε ηπιότερη στάση, σχολιάζει η Τράπεζα Πειραιώς στο τελευταίο δελτίο οικονομικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής της.

Τα βασικά σημεία στην ανάλυση της Τράπεζας Πειραιώς για τη Fed είναι τα εξής:

Η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις 20/3/2019 και θα συνοδεύεται από τη δημοσίευση των επικαιροποιημένων μακροοικονομικών προβλέψεών της.

Η αντίδραση των αγορών στην στάση της Fed

Η Fed τόνισε ότι προτίθεται να δείξει υπομονή και ότι οι επόμενες αποφάσεις της θα είναι σε στενή συνάρτηση με την εξέλιξη των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών στοιχείων. Στις αγορές, η ισοτιμία του ευρώ ως προς το δολάριο ενισχύθηκε κοντά στο 1,15 και η απόδοση των διετών κρατικών ομολόγων μειώθηκε. Παράλληλα, ο δείκτης S&P500 ενισχύθηκε (προεξοφλώντας την υιοθέτηση ηπιότερης νομισματικής πολιτικής), ενώ το spread των εταιρικών ομολόγων συρρικνώθηκε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Fed: Διατηρεί αμετάβλητο το εύρος του βασικού επιτοκίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deutsche Bank: Στο μικροσκόπιο της Fed για το σκάνδαλο Danske