Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Η πολυτέλεια στο προσκήνιο: Νέο ρεκόρ για την μετοχή της Louis Vuitton

Κατά 5% ενισχύεται η μετοχή της LVMH, σε ιστορικό υψηλό καθώς η ιδιοκτήτρια Louis Vuitton ανακοίνωσε υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση των πωλήσεων στο α΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της ισχυρής διάθεσης από την Κίνα για πολυτελή αγαθά.

Η θετική έναρξη του έτους για την LVMH, την μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου και μητρική διαφόρων brands όπως Christian Dior και Moet & Chandon, θέτει έναν ενθαρρυντικό τόνο για τους ομολόγους της στην αρχή της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Οι εταιρείες πολυτελών αγαθών επωφελήθηκαν από μια ισχυρή ανάκαμψη της ασιατικής ζήτησης πέρυσι, ένα momentum που έχει δείξει ελάχιστα σημάδια εξασθένισης.

“Παρά τις ανησυχίες για την δύσκολη συγκριτική βάση στον κλάδο πολυτελών ειδών, θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα της LVMH επιβεβαιώνουν τις συνεχιζόμενες ισχυρές υποκείμενες τάσεις στην αγορά”, αναφέρουν αναλυτές της Berenberg.

Η μετοχή της Kering, επίσης ιδιοκτήτριας της Gucci, ενισχύεται 3,8% ενώ αυτή της Burberry κατά 1,7%.

Bernard Arnault, LVMH, Moet Hennessy Louis Vuitton