Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 30,2562% αυξήθηκε το ποσοστό της Reggeborgh, κάτω του 5% η συμμετοχή της York Capital

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πρωτοπόρος στην αιολική ενέργεια το α΄εξάμηνο - Το Top-5

Γιώργος Περιστέρης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενημερώνει ότι έλαβε σήμερα γνωστοποίηση από τον μέτοχο REGGEBORGH INVEST B.V. ότι στις 24/3/2020 επήλθε αύξηση στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου.

Συγκεκριμένα, στις 24/3 το ποσοστό της REGGEBORGH INVEST αυξήθηκε στο 30,2562%, που αντιστοιχούν σε 31.292.010 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, από 25,1084%, ήτοι 25.968.005 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, που ήταν πριν από τη συναλλαγή.

Στην ίδια ως άνω γνωστοποίηση, ο μέτοχος REGGEBORGH INVEST B.V. δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Παράλληλα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με ξεχωριστή ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι την ίδια ημερομηνία το ποσοστό της York Global Finance κατήλθε του ορίου του 5%.

Mε βάση τη γνωστοποίηση που έλαβε από την εταιρεία York Capital Management Global Advisors, LLC, την οποία η τελευταία υπέβαλε για λογαριασμό της εταιρείας York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., στις 24/03/2020 επήλθε μείωση στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου, τα οποία και κατήλθαν του ορίου του 5%.

Σύμφωνα με την ως άνω επιστολή-γνωστοποίηση, η εταιρεία York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., είναι κατά ποσοστό 100% θυγατρική της York Global Finance Offshore BDH LLC, της οποίας ο βασικός διοικών μέτοχος είναι η εταιρεία York Global Finance Μanager LLC, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την York Capital Management Global Advisors, LLC.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής: 7.909.588 ήτοι ποσοστό 7,6477% του μετοχικού κεφαλαίου.