Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γ. Παππάς: Η νέα κίνηση ανανέωσης του στόλου της Star Bulk

πετρος παππας

Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής

Η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξοπλίσει όλο της το στόλο με σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers) πριν από την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του νέου ορίου εκπομπών θείου του IMO, που έχει οριστεί για την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το αναμενόμενο μέσο κόστος για τις εργασίες, συμπεριλαμβανομένης και της εγκατάστασης, αναμένεται να διαμορφωθεί κάτω από τα 2 εκατ. δολ. ανά πλοίο. Η εταιρία έχει εξασφαλίσει για το εγχείρημα χρηματοδότηση με μέσο περιθώριο χαμηλότερο του 3% για να καλύψει έως και 70% του εν λόγω κόστους και αναμένει ότι το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τις λειτουργικές ταμειακές ροές και τα μετρητά, χωρίς αύξηση ιδίων κεφαλαίων.

Παράλληλα, η Star Bulk έχε εξασφαλίσει συμβόλαια με κορυφαία ναυπηγεία για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων. Σημειώνεται ότι περίπου στο 35% των εγκαταστάσεων, οι εργασίες μετασκευής θα πραγματοποιηθούν την ώρα που τα πλοία θα βρίσκονται στη θάλασσα, με το χρόνο ναύλωσης να μειώνεται κατά 50% έως 60%.

Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα, η Star Bulk ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη εγκατάσταση scrubber σε πλοίο της, ενώ αυτό βρίσκονταν στη θάλασσα.

Η ναυτιλιακή διαθέτει στόλο με 111 πλοία, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μία ακόμη συμφωνία με τη γερμανική E.R. Capital Holding GmbH & Cie. KG για την απόκτηση τριών φορτηγών πλοίων εντός του 2018 και την option εξαγοράς τεσσάρων επιπλέον πλοίων το 2019.

Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Α. Φράγκου: Η Ελληνίδα που οδήγησε πέντε εταιρίες της στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η πορεία προς την κορυφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Τσάκος: Η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση για την TEN

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Σαραντίτης: Η W Marine ενισχύει το στόλο της