Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Eurobank Equities για Coca-Cola Hellenic: Σύσταση αγοράς και αύξηση τιμής στόχου στα €30,80

O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

Η Eurobank Equities συστήνει πλέον αγορά (buy) για την Coca-Cola Hellenic με νέα τιμή στόχο στα €30,80 από €28,50, προγενέστερα. 

Οι βελτιωμένες προοπτικές τροφοδοτούν μια υψηλότερη αποτίμηση, ενώ η μετοχή παραμένει κάτω από τη μακροπρόθεσμη μέση αποτίμησή της (περίπου 9 φορές σε όρους δείκτη EV/EBITDA) και με έκπτωση άνω του 25% έναντι των ομολόγων της στην ΕΕ, ενσωματώνοντας ουσιαστικά αυξημένο ασφάλιστρο κινδύνου λόγω της έκθεσής της στις αναδυόμενες αγορές.

Στην τρέχουσα τιμή, η χρηματιστηριακή, εκτιμά ότι η Coca Cola Hellenic είναι επαρκώς απαλλαγμένη από τον κίνδυνο (ουσιαστική υποβάθμιση από το 2019 παρά το γεγονός ότι το EBIT θα διαμορφωθεί άνω του 35% υψηλότερα από ότι το 2019), καθώς η τρέχουσα τιμή προεξοφλεί 4,5% περίπου ετησιοποιημένο ρυθμό αύξησης των λειτουργικών κερδών (EBIT CAGR) για τα επόμενα 8 χρόνια, αρκετά απαισιόδοξο σενάριο κατά την άποψη της και για αυτό αυξάνει τη σύσταση σε αγορά.

Τα αποτελέσματα τριμήνου και οι προβλέψεις για την περίοδο 2024-2025

Η εταιρεία εμφάνισε ισχυρές επιδόσεις στο α’ εξάμηνο, με οργανικά EBIT +17,7% σε ετήσια βάση στα €561 εκατ. χάρη στην αύξηση των οργανικών εσόδων κατά +18% και απολαμβάνει ισχυρότερη από την αναμενόμενη λειτουργική μόχλευση, καταφέρνοντας να διευρύνει τα σταθμισμένα λειτουργικά περιθώρια (adj. EBIT) κατά 20 μονάδες βάσης (στο 11,2%) παρά τις πολλαπλές προκλήσεις.

Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των τιμών και του μίγματος των προϊόντων (+19% ετήσια αύξηση και περίπου 2% πάνω από το consensus) και της σταθερής λειτουργικής εκτέλεσης του προγράμματος της CCH. Ο όμιλος κερδίζει μερίδιο αγοράς ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει τμήματα σε αγορές με υψηλότερα περιθώρια κέρδους (καφές, ενέργεια).

Λόγω του ισχυρού πρώτου εξαμήνου, η διοίκηση της CCH είχε ήδη αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος υψηλότερα τον Ιούλιο, με οργανική αύξηση EBIT +9% – 12% το 2023, υποδεικνύοντας ουσιαστικά adj. EBIT άνω του €1 δισ.

Η καθοδήγηση επαναλήφθηκε μετά τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, με τους βασικούς παράγοντες που την υποστηρίζουν να συνοψίζονται σε: 1) αναβαθμισμένη οργανική αύξηση της ανώτατης γραμμής κέρδους (έναντι υψηλών μονοψήφιων προηγουμένως) και 2) μείωση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό και το κόστος πωληθέντων.

Η Eurobank Equities αυξάνει τα σταθμισμένα λειτουργικά κέρδη του 2023 κατά 7%, με αιχμή το χαμηλότερο από το αναμενόμενο κόστος, παρά τις δυσμενείς συναλλαγματικές διαφορές σε προσαρμοσμένο EBIT ύψους €1.029 εκατ. το 2023 (+10,7% σε ετήσια βάση, +12% οργανικά), στο ανώτερο άκρο των προβλέψεων των αναλυτών.

Η λειτουργική μόχλευση παραμένει πιο έντονη στο μέλλον, αν και τώρα οδηγείται σε υψηλότερη βάση.

Παράλληλα, προβλέπει οργανική αύξηση των εσόδων κατά 6% ετησίως και αύξηση του προσαρμοσμένου EBIT κατά 8% περίπου την περίοδο 2024 – 2025, με το EBIT να φτάνει τα €1,1 δισ. και €1,2 δισ. αντίστοιχα. Ο μεσοπρόθεσμος ετησιοποιημένος ρυθμός αύξησης (CAGR) του EBIT είναι στο 7,2%, με το αντίστοιχο περιθώριο κοντά στο 11% έως το 2027.

Διαβάστε επίσης:

UBS: Έρχεται διψήφια πτώση στις μετοχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης – Οι τιμές στόχοι των μετοχικών δεικτών

Ebury: Το ράλι του δολαρίου συνεχίζεται καθώς οι αγορές συμφωνούν σε υψηλότερα επιτόκια, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Eurobank Equities: Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα €18 – Παραμένει αγοραστής