Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε ομόφωνα την απόκτηση της «Στάδιο 2020» από την ΤΕΜΕΣ και τον Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο

Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Την ομόφωνη έγκρισή της στην συνεργασία της ΤΕΜΕΣ, του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, με τον Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο για την απόκτηση από κοινού της Στάδιο 2020 έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή ενέκρινε τις συγκέντρωσης επιχειρήσεων που αφορούν την απόκτηση κοινού έλεγχου από τις δύο πλευρές επί της  «Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία έχει ως σκοπό τη λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων για την εκμάθηση του αθλήματος της αντισφαίρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού: 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, την 23/12/2020, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 724/2020 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 23/10/2020 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού έλεγχου από τις «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Ανώνυμη Εταιρεία» με δ.τ. «Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε.» και, τον Ιωάννη-Ιπποκράτη Στασινόπουλο επί της εταιρείας με την επωνυμία «Στάδιο 2020 Αθλητικές και Αναψυχής Εγκαταστάσεις Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία».

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά λειτουργίας και εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά.