Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Damco Energy-Νέα μονάδα φυσικού αερίου : Μέχρι 31/3 η διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Αίτημα έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη μονάδα φυσικού αερίου 622 MW στην Αλεξανδρούπολη, έχει υποβάλει  η εταιρεία Damco Energy, μέλος του Ομίλου Κοπελούζου,  στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ.

Η αρμόδια υπηρεσία έθεσε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε δημόσια διαβούλευση από τις 10 Ιανουαρίου και  θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου και θα ακολουθήσει η σύνταξη της σχετικής ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων).
Ο σταθμός προορίζεται να εγκατασταθεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ για την υλοποίησή του  θα πραγματοποιηθεί μία επένδυση της τάξεως των 300-350 εκατ. ευρώ. Θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου, η οποία εξασφαλίζει υψηλή απόδοση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελούμενη από μία αεριοστροβιλική μονάδα ισχύος 450 MW και μία ατμοστροβιλική 212 MW. Η καθαρή ισχύ του έργου θα ανέρχεται σε 650 MW.

Ο Όμιλος έχει ήδη λάβει την έγκριση από τη ΡΑΕ για την άδεια παραγωγής. Μετά την έκδοση της ΑΕΠΟ, θα ακολουθήσει η διαδικασία λήψης της άδειας εγκατάστασης του έργου.

Σύμφωνα με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στην έγκριση της άδειας παραγωγής, σε περίπτωση που ο Όμιλος λάβει την τελική επενδυτική απόφαση υλοποίησης του έργου, η κατασκευή του θα διαρκέσει 27 μήνες από την έκδοση της άδειας εγκατάστασης. Η έναρξη εμπορικής λειτουργίας του σταθμού τοποθετείται στην αρχή του δεύτερου τριμήνου του 2022, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η δοκιμαστική του λειτουργία.