Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ενέργεια

Μπρούνο Λεμέρ: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι για την υπερχρεωμένη EDF

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι το γαλλικό δημόσιο, ο βασικός μέτοχος της EDF, θα στηρίζει πάντα τον υπερχρεωμένο ενεργειακό κολοσσό, υπογραμμίζοντας πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση σχεδιάζει την εθνικοποίηση της EDF.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρινασέ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επιλογή της πλήρους εθνικοποίησης της EDF, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμη.

Η EDF, η οποία ελέγχεται από το γαλλικό δημόσιο σε ποσοστό άνω του 80%, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις και υπερβάσεις του προϋπολογισμού για νέους πυρηνικούς σταθμούς στη Γαλλία και τη Βρετανία, καθώς και προβλήματα διάβρωσης σε ορισμένους από τους παλιούς αντιδραστήρες της.

Η προοπτική εθνικοποίησης της EDF επισημάνθηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε για την επανεκλογή του.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Απόκτησε επιπλέον 145.000 ίδιες μετοχές έναντι 780.550 ευρώ

THEON Sensors: Κοινή εταιρία με τη γερμανική Hensoldt για συστήματα θερμικής απεικόνισης και νυχτερινής όρασης