Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μετρό Θεσσαλονίκης: Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση για τα πρόσθετα έργα αξίας 23 εκατ. ευρώ που ανέλαβε η κοινοπραξία Hitachi-Ελλάκτωρ

Νικόλαος Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος Αττικό Μετρό Α.Ε., Νικόλαος Ταχιάος, Πρόεδρος Αττικό Μετρό Α.Ε. , Ευθύμιος Μπουλούτας. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ

Σήμερα πέφτουν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Αττικό Μετρό Α.Ε., οι υπογραφές το πρόσθετο έργο αξίας 23 εκατ. ευρώ που έχει αναλάβει η Hitachi σε συνεργασία με την  ΑΚΤΩΡ  του Ομίλου της Ελλάκτωρ στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο αφορά την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά.

Όπως είχε γράψει ήδη το mononews.gr η Κοινοπραξία μειοδότησε στον εν λόγω διαγωνισμό δίνοντας έκπτωση της τάξης του 9,32% «κτυπώντας» το έργο στην τελική τιμή των 21,4 εκατ. ευρώ.  Πρόκειται για έργα που αναλαμβάνει σχεδόν εξ ολοκλήρου η Hitachi ενώ η ΑΚΤΩΡ έχει το ρόλο του leader της Κοινοπραξίας.

Πλέον ξεκινά η κατασκευαστική περίοδος του έργου, η διάρκεια της οποίας ανέρχεται στους 18 μήνες με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση των εργασιών να αναμένεται εντός του φθινοπώρου του 2023, δηλαδή λίγους μήνες νωρίτερα από την παράδοση του βασικού έργου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΚΤΩΡ σε συνεργασία με την Hitachi έχει, επίσης, αναλάβει από τον Ιούνιο του 2020 το έργο για τη σηματοδότηση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 27 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά στην εγκατάσταση του συστήματος και στους 15 νέους συρμούς που προβλέπονται για τη γραμμή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου μεταξύ του Υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΑTTIKO ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Νίκου Κουρέτα στα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, όπου και έγινε η αποτίμηση για την πορεία των έργων για το Μετρό στη συμπρωτεύουσα.

Το έργο περιλαμβάνει

Διαβάστε επίσης

ΑΚΤΩΡ: Αναλαμβάνει πρόσθετο έργο 23,6 εκατ. ευρώ για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο Όμιλος Ελλάκτωρ μοναδικός διεκδικητής για διαγωνισμό αξίας 176 εκατ. ευρώ