Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Διπλωματικό θρίλερ με τον Ρώσο επιχειρηματία που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελευθέριος Βενιζέλος

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η σύλληψη ενός Ρώσου επιχειρηματία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο δικηγόρος του Ρώσου επιχειρηματία στον ενεργειακό τομέα, υποστηρίζει ότι ο πελάτης του Yevgeny Kalinin, συνελήφθη μετά από αίτημα της Ουκρανίας.

Όπως μεταδίδει το TASS, σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη, ο οποίος επισκέφθηκε τον πελάτη του στις φυλακές Κορυδαλλού, η σύλληψή του είναι παράνομη. «Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να παραδεχθούν ότι η σύλληψη του Kalinin ήταν αδικαιολόγητη και παράνομη», δηλώνει.

Ο δικηγόρος είπε στο TASS, ότι ο πελάτης του έφτασε στην Αθήνα την Πέμπτη για επαγγελματικό ταξίδι και κρατήθηκε στο αεροδρόμιο. Την Παρασκευή, ο Εισαγγελέας τον έστειλε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να λάβει το αίτημα έκδοσης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ραχιώτη, η υπόθεση είναι πολιτικά παρακινούμενη και στοχευμένη ενάντια στη Ρωσία. Σημειώνεται ότι ο 52χρονος Ρώσος ταξίδευε στην Ελλάδα καθώς συνεργαζόταν με μεγάλες ελληνικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας.

Η τελευταία του επίσκεψη, μάλιστα, ήταν στο πλαίσιο των συζητήσεων του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα σχετικά με την προσέλκυση των επενδύσεων. Ο Kalinin φέρεται να κατηγορείται ότι εργαζόταν σε εταιρείες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πρώην Ουκρανού προέδρου Βίκτωρ Γιανούκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη-Μπαρόζο και τι συζήτησαν Στουρνάρας και Βαρδινογιάννης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Κονδύλης (Δήμαρχος Αλίμου): Γιατί κατέθεσα αίτηση ακύρωσης του φορέα Κοινοχρήστων για το Ελληνικό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διευκρινήσεις Κούγια: Ο ΔΣΑ δεν άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου