Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΔΕΗ: Με ποια μέτρα εξπρές θα αναζητηθεί η ρευστότητα

Η μείωση του λειτουργικού της κόστους της ΔΕΗ με γενναίες κινήσεις, ο περιορισμός των ληξιπρόθεσμων και εξασφάλιση νέων ροών εσόδων είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κατευθύνσεις που θα κινηθούν τα πρώτα μέτρα εξπρές στα οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Ενέργειας για τη διάσωση της ΔΕΗ.

Ο γρίφος της ΔΕΗ απασχόλησε χθες την έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης με τον υπουργό Ενέργειας Κ.Χατζηδάκη και τον υφυπουργό κ. Γ. Θωμά με στόχο να αναζητήσουν άμεσες λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ΔΕΗ με τον πλέον γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Οι πληροφορίες ότι τα αποτελέσματα της επιχείρησης επιδεινώνονται ραγδαία σε συνδυασμό με την ανησυχία για την “πραγματική εικόνα των οικονομικών της ΔΕΗ» κυριάρχησαν και ο Κωστής Χατζηδάκης,  τόνισε βγαίνοντας από τη σύσκεψη “επιδιώκουμε να πάμε γρήγορα, το ζήτημα είναι επείγον, και πιεστικό”.

Το κυβερνητικό σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί στις προγραμματικές δηλώσεις, και μέχρι τότε μελετάται προσεκτικά σε όλες τις παραμέτρους του, ώστε να είναι ρεαλιστικό, άμεσο και αποτελεσματικό.