Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Change4ELLAKTOR: Ολο το πλάνο Καλλιτσάντση για τους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Μετωπική επίθεση κατά της ακολουθούμενης πολιτικής Μπόμπολα-Κούτρα ασκούν οι αδελφοί Καλλιτσάντση οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα το στρατηγικό πλάνο για την «αλλαγή στον Ελλάκτωρα».

Το συγκεκριμένο πλάνο βασίζεται σε τέσσερις άξονες οι οποίοι αφορούν  το νέο επιχειρηματικό σχέδιο την αναθεώρηση της κοστολογικής βάσης την αλλαγή της οργανωτικής δομής και την ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης στον επιχειρηματικό όμιλο. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην πλήρη πρόταση της πρωτοβουλίας των αδερφών Καλλιτσάντση, η οποία απευθύνεται προς το επενδυτικό κοινό της εισηγμένης εταιρίας.

Τη συγκεκριμένη πρόταση καταμαρτυρούνται αρκετοί λανθασμένοι χειρισμοί που έγιναν από την πλευρά των Μπόμπολα-Κούτρα, γεγονός που έχει σαν συνέπεια το οικονομικό φρενάρισμα του Ελλάκτωρα, ο οποίος στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών είδε το κόστος κεφαλαίων να αυξάνεται κατά 84%, ενώ δεν έχει διανείμει μέρισμα στους μετόχους εδώ και 7 χρόνια.

Όπως αναφέρεται στη πρόταση προς επενδυτές-μετόχους, στόχος των αδελφών Καλλιτσάντση είναι η προσφορά μακροπρόθεσμης αξίας. Τονίζεται επιπρόσθετα, ότι η ανάληψη των θέσεων ευθύνης στο προτεινόμενο νέο ΔΣ από τους αδελφούς Καλλιτσάντση έχουν ως γνώμονα να αποτελέσουν «τη γέφυρα από τη σημερινή μη βιώσιμη κατάσταση στην επόμενη μέρα».

Ιδού, όμως, τα βασικά σημεία που αναφέρονται στην πρόταση των αδελφών Καλλιτσάντση προς τους μετόχους.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

  1. Ξεκάθαρη αποτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ:
  1. Συγκεκριμένο Στρατηγικό Πλάνο σε 4 Άξονες (αυτό συμβολίζει το Change4ELLAKTOR) με βασική προϋπόθεση την υλοποίησή του από ένα νέο και ικανό ΔΣ:
  1. Εταιρική Διακυβέρνηση (Χρόνος Υλοποίησης: Άμεσα)
  1. Αλλαγή της Οργανωτικής Δομής (Χρόνος Υλοποίησης: Άμεσα- Μεσοπρόθεσμα)
  1. Τροποποίηση της δομής του Ομίλου και αναθεώρηση κοστολογικής βάσης (Χρόνος Υλοποίησης: Άμεσα  – Μεσοπρόθεσμα)
  1. Νέο επιχειρηματικό σχέδιο (Χρόνος Υλοποίησης: Μεσο-μακροπρόθεσμα)

Εφόσον στοχεύουν σε μία τόσο εκτεταμένη αλλαγή, είναι κρίσιμο να εξασφαλιστεί η συνέχεια και η καινούργια Διοίκηση να έχει την υποστήριξη και τη βοήθεια των βασικών μετόχων. Ο σχεδιασμός τους αφορά τη μετάβαση από το σημερινό Συμβούλιο των μετόχων-διοικούντων, όπου ο καθένας διοικεί το δικό του «βασίλειο» και δεν επικοινωνεί με τους υπολοίπους, σε ένα μεταβατικό Συμβούλιο όπου οι αδερφοί Καλλιτσάντση θα αποτελέσουν τη γέφυρα από τη σημερινή μη βιώσιμη κατάσταση στην επόμενη μέρα και θα εισάγουν τις διοικητικές δομές που θα εξασφαλίσουν ένα μελλοντικό Συμβούλιο με στόχο τη σταδιακή αποχώρησή τους και την πλήρως ανεξάρτητη λειτουργία του Συμβουλίου με την υποστήριξη όλων των επενδυτών.

  1. Στοιχεία που καθιστούν την αλλαγή άμεση κι επιβεβλημένη: