Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πουλάει τη ΦΑΜΑΡ ο Μαρινόπουλος;

Την πώληση της θυγατρικής φαρμακευτικής του, Φαμάρ, εξετάζει ο όμιλος Μαρινόπουλου. Αυτό αποκαλύπτει το Bloomberg, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ήδη η διοίκηση της εταιρείας συνεργάζεται με την Jefferies για την αναζήτηση αγοραστή. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η πλήρης πώληση της εταιρείας θα μπορούσε να αποφέρει έως και 400 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος διαθέτει σήμερα μια σειρά από επιχειρήσεις όπως για παράδειγμα τα  GAP, τα Marks & Spencer τα Starbucks, και τα σουπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος.

Πάντως, αναφέρεται ότι οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, τόσο για την πώληση, όσο και για το τελικό τίμημα. Η Jeffries ψάχνει για αγοραστή, αν και δεν έχει γίνει σαφές – τουλάχιστον προς τα media – το τι πουλάει ο όμιλος (το 100% των μετοχών ή ένα ποσοστό αυτών). Η Famar ιδρύθηκε το 1949 και έχει παρουσία σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Εκπρόσωπος της Jefferies αρνήθηκε να σχολιάσει.