Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ξανά «πάρτι» για τη Wall Street! Νέα ιστορικά υψηλά και για τους 3 δείκτες παρά τις προβλέψεις

Wall Street

Έδειξε τις αντοχές της  η Wall Street, με τους τρεις δείκτες να τερματίζουν σε θετικό έδαφος με ιστορικά υψηλά, σε μια νευρική ημέρα για το χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης.

Μάλιστα ήταν η έβδομη συνεχόμενη ημέρα ιστορικών υψηλών για τον δείκτη Dow Jones, που κατάφερε κυριολεκτικά στο κλείσιμο της συνεδρίασης να να επιστρέψει «στο πράσινο»

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,02%, κλείνοντας στις 20.624,05 μονάδες. Ο  S&P 500 παρουσίασε άνοδο 0,17% στις 2.351,16 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 5.838,58 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,41%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ξεχώρισε το μεγάλο «όχι» της Unilever στην προτεινόμενη συγχώνευση της με την kraft-heinz, ύψους 143 δισ. δολαρίων. Η Unilever χαρακτήρισε υποτιμητική και μη συμφέρουσα την προσφερόμενη τιμή.

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημάδια κόπωσης εμφανίζουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά το έντονα ανοδικό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 370,22 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,30%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,65%. Στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,15%.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,42%, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,57% και ο πορτογαλικός PSI 20 τερμάτισε με άνοδο 0,26%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Ρέγκλινγκ: Το τρίτο μνημόνιο θα ήταν αχρείαστο αν δεν υπήρχε το πισωγύρισμα λόγω ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με πρόστιμο 4,1 δισ. ευρώ απειλεί την Morgan Stanley η Ιταλία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι Κινέζοι μπήκαν μέτοχοι στη Deutsche Bank