Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

British Airways: Υποσχέσεις για επιστροφή στο μέρισμα

Luis Gallego, CEO IAG

Luis Gallego, CEO IAG

Η ιδιοκτήτρια της British Airways, IAG SA, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις πληρωμές μερισμάτων για πρώτη φορά μετά την πανδημία, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια βοηθά στην αποκατάσταση του ισολογισμού της.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών, ο οποίος κατέχει επίσης την Iberia της Ισπανίας μαζί με άλλους αερομεταφορείς, δήλωσε ότι θα επαναφέρει την πληρωμή μερίσματος μόλις ο ισολογισμός και τα επενδυτικά του σχέδια βρεθούν σε ασφαλή επίπεδα, σύμφωνα με τα ενημερωτικά αρχεία του χρηματιστηρίου πριν πραγματοποιήσει μία συνάντηση με επενδυτές την Τρίτη.

Η IAG πλήρωσε για τελευταία φορά μέρισμα το 2019 και απέσυρε μια προγραμματισμένη πληρωμή το 2020 στην αρχή της πανδημίας.

Οι μετοχές της IAG αυξήθηκαν κατά 0,5% στις 164,45 πένες νωρίτερα στο Λονδίνο. Από τις αρχές του έτους καταγράφουν κέρδη 33%.

«Η εφαρμογή της στρατηγικής μας θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε βιώσιμη ανάπτυξη και αποδόσεις για τους μετόχους μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IAG, Luis Gallego.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ryanair Holding δήλωσε ότι θα πληρώσει μέρισμα 400 εκατομμυρίων ευρώ (430 εκατομμύρια δολάρια) και σχεδιάζει να διανείμει περίπου το ένα τέταρτο των ετήσιων κερδών στους μετόχους.

Η IAG έθεσε επίσης μεσοπρόθεσμους στόχους λειτουργικού περιθωρίου 12%-15% και απόδοση επενδυμένου κεφαλαίου 13%-16%.

Διαβάστε ακόμη:

IAG: Κέρδη-ρεκόρ για τη μητρική της British Airways – Άλμα 4,3% για τη μετοχή

McDonald’s: Eξαγοράζει το μερίδιο της Carlyle στις κινεζικές της δραστηριότητες έναντι 1,8 δισ. δολαρίων

Τράπεζες: Γιατί η Ρουμανία φλέγεται στα deals – Τι βλέπουν οι Ιταλοί