Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Συμεών Παληός: Ναυλώνει πλοίο (με μειωμένα κέρδη) με 5.350 δολ./ημέρα

Ο εφοπλιστής Σίμος Παληός, της Diana Shipping.

Με μειωμένα ναύλα θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τη εταιρία Transgrain Shipping η Diana Shipping, του εφοπλιστή Σ. Παληού, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος στις ναυλώσεις το τελευταίο διάστημα. Ο Έλληνας πλοιοκτήτης ανακοίνωσε ότι το πλοίο του Clio (κατασκευής 2005) και χωρητικότητας 73.691 dwt, ναυλώθηκε έναντι του ποσού των 5.350 δολαρίων ημερησίως, μείον 5% που είναι η προμήθεια υπέρ τρίτων. Το νέο συμβόλαιο θα έχει διάρκεια 11 έως 14 μήνες και θα ισχύσει από τις 5 Μαίου 2016.

Τα ημερήσια ναύλα είναι μειωμένα σε σχέση με τα 6.500 δολάρια που είχε συμφωνήσει η Transgrain με τη Diana Shipping, όταν ναύλωσε για πρώτη φορά το πλοίο τον περασμένο Ιούλιο. Από την πλευρά της η ελληνική εταιρία αναμένει από τη νέα συμφωνία έσοδα ύψους 1,77 εκατ. δολαρίων. Πρόκεται για το τέταρτο πλοίο που ναυλώνει ο Συμεών Παληός αυτό το μήνα με χαμηλότερη τιμή.

Σημειώνεται ότι ο έμπειρος πλοιοκτήτης πρωταγωνιστεί και στις ναυλώσεις πλοίων τύπου capesize, όπως έχει αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα το mononews.gr.

Σύμφωνα με το Baltic Exchange, ο δείκτης των panamax έχει χάσει 9 μονάδες από την Παρασκευή και σήμερα βρέθηκε στις 727 μονάδες, ενώ ο δείκτης BDI σημείωσε περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στις 690 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα:

http://www.mononews.gr/chlomo-to-eurogroup-tis-m-pemptis-pame-pali-gia-iroiki-diapragmatefsi/40825

 

Δείτε ακόμα: 

http://www.mononews.gr/article-pagkosmiopiisi-to-oniro-pou-tini-na-gini-efialtis/40804