Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Alpha Finance: Σύσταση αγοράς για Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα – Περιθώρια ανόδου 33% και 39% αντίστοιχα

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πρωτοπόρος στην αιολική ενέργεια το α΄εξάμηνο - Το Top-5

Γιώργος Περιστέρης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Η Alpha Finance προχώρησε σε επενδυτική αξιολόγηση για τις μετοχές της Τέρνα Ενεργειακής και της ΓΕΚ Τέρνα

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά στην Τέρνα Ενεργειακή, η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε την προηγούμενη τιμή – στόχο που είχε δώσει η Alpha Finance και ήταν τα 10,20 €.

Η Alpha Finance αυξάνει την τιμή – στόχο στα 14,70 € (+ 33% περιθώριο ανόδου) και αναβαθμίζει την επενδυτική αξιολόγηση με σύσταση «αγοράς» από προηγούμενη σύσταση «διακράτησης», λόγω της αυξανόμενης μελλοντικής κερδοφορίας, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης εγκατεστημένης ισχύος.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προσφέρει δυναμική αύξηση κερδών, ενώ οι προοπτικές ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι ευνοϊκές, με σημαντικό περιθώριο για πρόσθετες επενδύσεις. Επιπρόσθετα, η Εταιρεία προσφέρει σημαντικά μερίσματα προς τους μετόχους (απόδοση 4-5% για το 2021-22).

Η Alpha Finance προβλέπει ότι το EBITDA της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα ξεπεράσει τα 320 εκατ. ευρώ το 2023, από 229 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ αναμένουμε ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στα καθαρά έσοδα θα αυξηθεί κατά 23% κατά την ίδια περίοδο.

Αναφορικά με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δίνει τιμή-στόχο τα 8,60 € (39% απόδοση σε σχέση με την τρέχουσα τιμή) και σύσταση «αγοράς». Όπως αναφέρεται μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2020, η Alpha Finance προβλέπει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του κύκλου εργασιών του Ομίλου θα αυξηθεί κατά 3% το 2019 – 2023. Αντίστοιχα, το EBITDA θα αυξηθεί κατά 11%, κυρίως λόγω του υψηλού περιθωρίου του κλάδου των ΑΠΕ.

Σημαντικό ρόλο στα μελλοντικά μεγέθη θα διαδραματίσει η κατασκευή και παραχώρηση του Αεροδρομίου του Καστελίου, καθώς και του έργου του Ελληνικού (Integrated Resort Casino).

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση