Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Πώς έγινε ο πιο καλοπληρωμένος CEO φαρμακευτικής για το 2022

Albert Bourla, CEO Pfizer

Albert Bourla, CEO Pfizer

Από τους μεγαλύτερους κερδισμένους μεταξύ των επικεφαλής των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών για το 2022 ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά,  καθώς ο φαρμακευτικός κολοσσός ανέβασε τη συνολική αποζημίωση του στα 33,0 εκατομμύρια δολάρια, δίνοντάς του μια αύξηση περίπου 36% σε σχέση με το 2021.

Μέχρι το 2021, ο πρώην επικεφαλής της Johnson & Johnson Αλεξ Γκόρσκι ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος διευθύνον σύμβουλος φαρκακευτικής για το 2021. Ο Γκόρσκι παραιτήθηκε το 2022 μετά από 10 χρόνια στη θέση του CEO, ενώ ο αντικαταστάτης του, Χουακίν Ντουάτο, αμείβεται από την εταιρεία με ένα πακέτο 13,1 εκατ. δολαρίων, με την εταιρεία να καταγράφει μια μείωση της τάξης του 51% για τις αμοιβές των ανωτάτων στελεχών της.

Ο Μπουρλά υπηρετεί σήμερα για τέταρτο χρόνο στη διπλή ηγετική του θέση στην Pfizer.. Όπως αναφέρει το Seeking Αlpha, το 2021 είχε κερδίσει 24,4 εκατ. δολάρια  (με άνοδο 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), ενώ στα υψηλά του κέρδη του 2022 συντέλεσαν η αύξηση κατά περίπου 42% στην αποζημίωση που έχει σχέση με τις μετοχές, στα 18,8 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο Στεφάν Μπάνσελ της Moderna  κέρδισε 19,4 εκατομμύρια δολάρια το 2022, αφού η βιοτεχνολογία με έδρα τη Μασαχουσέτη αύξησε τη συνολική του αποζημίωση κατά περίπου 7%.

Διαβάστε επίσης

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ έχει τα εργαλεία να στηρίξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης

Ερντογάν: Στα 104 δισ. δολάρια οι ζημιές από τον σεισμό