Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

«Αλλαγή σκυτάλης» στην ηγεσία της Coca Cola 3E – Ποιος διαδέχεται τον Γιάννη Παπαχρήστου

Γιάννης Παπαχρήστου

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την αλλαγή στη διοικητική κορυφή της Coca Cola 3E.

Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον πολυεθνικό όμιλο, ο Γιάννης Παπαχρήστου αποχωρεί από την θέση του Γενικού Διευθυντή την 1η Σεπτεμβρίου, για να συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία εκτός Coca‑Cola. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς που δεν έχουν διασταυρωθεί, ο κ. Παπαχρήστου αναμένεται να αναλάβει ηγετικό πόστο στην Chipita, κορυφαία ελληνική βιομηχανία τροφίμων, με ισχυρό αποτύπωμα σε πολλές αγορές του κόσμου.

Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου μάνατζερ, -όπως αναφέρεται και σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα- η Coca Cola 3E κατέγραψε σημαντική αύξηση πωλήσεων, κερδοφορίας και μεριδίων αγοράς ενώ «χάρη σε μια σειρά από επενδύσεις και πρωτοβουλίες, ενισχύθηκε το χαρτοφυλάκιο και το 24/7 Leading Beverage Partner όραμα της εταιρείας ενώ ισχυροποιήθηκε σημαντικά το κοινωνικό-οικονομικό της αποτύπωμα».

Ο Γιάννης Παπαχρήστου, με σπουδές χημικού μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και MBA στο High School of Economics της Γενεύης, αφού θήτευσε σε μεγάλες πολυεθνικές όπως η Johnson & Johnson και η L’ Oréal, εντάχθηκε στο δυναμικό της Coca-Cola Hellenic Bottling Company στη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2014. Τον Ιούλιο του 2016 επέστρεψε στη χώρα μας για να αναλάβει τα ηνία της Coca-Cola 3Ε.

«Άρωμα γυναίκας»

Τον Γιάννη Παπαχρήστου διαδέχεται στη Γενική Διεύθυνση Ελλάδας & Κύπρου η κα. Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, προερχόμενη από την Coca‑Cola HBC Τσεχίας και Σλοβακίας όπου ήταν Γενική Διευθύντρια. Η κα. Αναργύρου Νίκολιτς εντάχθηκε στην Coca‑Cola HBC το 2010, ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε Σερβία & Μαυροβούνιο και το 2013 προήχθη σε Εμπορική Διευθύντρια.

Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς

Το 2015 ανέλαβε το ρόλο της Γενικής Διευθύντριας για Κροατία, Σλοβενία και Βοσνία & Ερζεγοβίνη και στη συνέχεια τη Γενική Διεύθυνση για Τσεχία και Σλοβακία το 2017. Η ισχυρή της εστίαση στην επίτευξη αποτελεσμάτων και στη δημιουργία δυνατών ομάδων θα συμβάλλει σημαντικά στην επόμενη μέρα της εταιρείας.