Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Aegean Airlines: Προσπάθησε να το καταστρέψει, αλλά παραμένει η πιο αγαπημένη ευρωπαϊκή εταιρεία

Ευτύχης Βασιλάκης

Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Air

Παρά τις αστοχίες των τελευταίων ημερών που τραυμάτισαν τη φήμη της εταιρείας, η Aegean Airlines έχει πλέον να επιδείξει μία αξιοζήλευτη, για πολλούς ανταγωνιστές της, διάκριση, καθώς φιγουράρει ανάμεσα στις 20 πιο αγαπημένες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, βάσει των reviews στο TripAdvisor. Και το σπουδαιότερο; Είναι η πρώτη -και μόνη- ευρωπαϊκή εταιρεία στη σχετική λίστα!

Παλιότερα, όταν ταξιδεύαμε, περιμέναμε  να προσγειωθεί το αεροπλάνο και έπειτα σχεδιάζαμε πως θα περνούσαμε στις διακοπές μας. Σε ποιο μέρος θα πηγαίναμε για φαγητό, που θα μέναμε, τι αξιοθέατα θα βλέπαμε. Τώρα αυτό έχει αλλάξει. Τώρα εκτός από τα μέρη που θα επισκεφτούμε, χάρη στη νέα υπηρεσία του TripAdvisor μπορούμε να επιλέξουμε την καλύτερη αεροπορική εταιρεία για το ταξίδι μας.

Χρησιμοποιώντας τους 350 εκατομμύρια χρήστες της, η ιστοσελίδα δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα, που περιλαμβάνει κριτικές για πτήσεις. Άνθρωποι από 48 χώρες, αξιολόγησαν σε 29 γλώσσες, παγκόσμιες αερογραμμές. Βαθμολόγησαν τις αεροπορικές εταιρείες με βάση 8 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων του χώρου για τα πόδια, της άνεσης των καθισμάτων, του φαγητού, της διασκέδασης, κτλ. “Γινόμαστε πολύ γρήγορα μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες, όπου μπορείτε να βρείτε εικόνες αεροπλάνων από όλες τις αεροπορικές. Είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη υπηρεσία για τους πελάτες μας, για να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν”, λέει ο Bryan Saltzburg, Γενικός Διευθυντής των παγκόσμιων επιχειρήσεων πτήσης.

Η λίστα με τις 20 πιο αγαπημένες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, βάσει των reviews στο TripAdvisor έχει ως εξής:

1. Latam

Aεροπορική εταιρεία της Νότιας Αμερικής. Οι καλύτερες κριτικές της αφορούσαν την εξυπηρέτηση πελατών, την καθαριότητα, τα check-ins και την επιβίβαση των πελατών τους.

latam 1

2. Emirates

Η εταιρεία με έδρα το Dubai έλαβε πολύ καλές κριτικές, αναφορικά με την εξυπηρέτηση των πελατών, την καθαριότητα, το φαγητό, τη διαδικασία των check-in, την επιβίβαση και την διασκέδαση (wi-fi, ταινίες, TV).

3. Azul Brazilian Airlines

Η Azul έλαβε εξίσου θετικά σχόλια για με την Emirates. Ο χρήστης Tak009 από τη Βόρεια Καρολίνα χαρακτήρισε εξαιρετικό το προσωπικό της εταιρείας, ενώ ευχαριστημένοι έμειναν όλοι οι επιβάτες από τα συστήματα διασκέδασης των συγκεκριμένων αεροπλάνων.

4. Qatar Airways

Ο κρατικός αερολιμένας του Κατάρ βρέθηκε στη δεύτερη θέση με τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του 2016 από την Skytrax , ενώ το 2015 είχε την πρώτη θέση.

5. Avianca

H δεύτερη παλαιότερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως έρχεται από την Κολομβία. H Avianca έχει κερδίσει μια θέση στις προτιμήσεις των χρηστών του TripAdvisor, χάρη στην καθαριότητά της και στις συμφέρουσες προσφορές που βγάζει κατά καιρούς.

 

6. Southwest Airlines

Η πιο βασική αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών απέσπασε θετικές κριτικές για δυο πολύ βασικές κατηγορίες. Πρώτον, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μια εταιρεία Value For Money, ενώ πολλοί αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες που υπάρχουν για τους ανάπηρους και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

7. Singapore Airlines

Στην 7η θέση βρίσκεται η Singapore Airlines, η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ασία. Αν ταξιδέψετε ποτέ με την συγκεκριμένη, σίγουρα δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τον χώρο των καθισμάτων, αφού σύμφωνα με τα reviews είναι άπλετος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

8. Aeroflot

Η επόμενη εταιρεία έχει ως έδρα της τη Ρωσία. Η Aeroflot διαθέτει πολύ καινούργια αεροσκάφη, όμως, έχει λάβει κάποια αρνητικά σχόλια για τη διασκέδαση την ώρα της πτήσης, γεγονός που την έριξε στην 8η θέση.

9. Garuda Indonesia

Η εθνική αερογραμμή της Ινδονησίας βρίσκεται μέσα στη δεκάδα με τις πιο αγαπητές αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Οι άνετες καμπίνες της και το ευγενικό προσωπικό της χάρισαν την 9η θέση.

10. JetBlue Airways

Αμερικάνικος αερολιμένας χαμηλού κόστους, που προσφέρει τα βασικά. Τηλεόραση, wi-fi, καλό φαγητό και πολύ χώρο για να ξεκουράσεις τα πόδια σου, στα πολύωρα ταξίδια.

11. All Nippon Airways (ANA)

Η All Nippon Airways (ANA) μπορεί να βρίσκεται στην 11η θέση, όμως, διαθέτει τις πιο καλές οικονομικές θέσεις.

12. Air New Zealand

 13. Japan Airlines

14.  Aegean Airlines

 

15. Alaska Airlines

16. Jet2.com

17. Thai Smile Airways

18. Korean Air

19. Asiana Airlines

20. Bangkok Airways

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://www.mononews.gr/thvasilakis-pou-theli-na-ependisi-o-mr-aegean-ta-kerdi-tou/60370

http://www.mononews.gr/agrio-xilo-apo-piloto-tis-aegean-sto-gatwick-akirothike-ptisi-gia-iraklio/63131

http://www.mononews.gr/ta-paralipomena-tis-dexiosis-sto-proedriko-megaro-pigadakia-piragmata-ke-gkrinies/63526