Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Καλημερα! Οι πέντε κυριότερες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε για σημερα!

Καλημέρα! Πέντε ειδήσεις που πρέπει να γνωριζετε…

-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες κήρυξε την Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

-O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα για να καλέσει να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής «μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. 

-Πράσινο φως για απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής οφειλών, που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και 31-12-2013, για λόγους ανωτέρας βίας δίνει απόφαση του γγ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Η απόφαση αφορά απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις για οφειλές οι οποίες δεν τακτοποιήθηκαν για λόγους ανωτέρας βίας.

-«Ο κ. Σάλλας είχε από καιρό ενημερώσει για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο, σε χρόνο που οι συνθήκες θα ήταν ώριμες και ο ίδιος θα έκρινε ως ενδεδειγμένο», σχολίαζαν κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην τράπεζα Πειραιώς. Νωρίτερα, ο κ. Σάλλας ανακοίνωσε την παραίτησή του από πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και την αποχώρησή του από το δ.σ. του Ομίλου.

-Νέα καταθετικά προϊόντα «πολλαπλών επιλογών» ετοιμάζονται από τις τράπεζες, για να προσελκυστούν τα κεφάλαια που «κρύβονται» στο στρώμα. Η δυσκολία προσφοράς υψηλών επιτοκίων και τα «αντίδοτα». Ποιες είναι οι στρατηγικές ενόψει της χαλάρωσης των capital controls.