Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Morgan Stanley: Θα απαγορεύσει την είσοδο των μη εμβολιασμένων στα γραφεία της

James Gorman, CEO Morgan Stanley

James Gorman, CEO Morgan Stanley

Η Morgan Stanley σκοπεύει να απαγορεύσει στους υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 να εισέρχονται στα γραφεία της στην Νέα Υόρκη, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των μεγάλων εταιρειών της Wall Street που αναβάλουν την επιστροφή του προσωπικού που δεν είναι προστατευμένο από τον θανατηφόρο ιό.

Πρόκειται για την πιο αυστηρή πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι στιγμής, αμερικανική τράπεζα. Στόχος της, σύμφωνα με το ενημερωτικό που έστειλε στο προσωπικό, είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός ομαλού περιβάλλοντος γραφείου, στο οποίο δεν θα είναι απαραίτητες οι μάσκες προσώπου και οι φυσικές αποστάσεις.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν προειδοποίησε τους υπαλλήλους για την εξέλιξη αυτή λέγοντας σε ένα συνέδριο: «Εάν μπορείτε να πάτε σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, μπορείτε να μπείτε στο γραφείο και σας θέλουμε στο γραφείο».

Οι άλλες τράπεζες

Ο Γκόρμαν υπολόγισε ότι περισσότερο από το 90% των υπαλλήλων που επιστρέφουν στα γραφεία έχουν ήδη εμβολιαστεί και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός πλησιάζει το 100%. Η τράπεζα δεν έχει δώσει εντολή για πλήρη επιστροφή του προσωπικού, όπως η Goldman Sachs και η JPMorgan Chase & Co, ωστόσο, ο επικεφαλής της επισήμανε ότι εάν τα γραφεία δεν έχουν γεμίσει μέχρι την Ημέρας της Εργασίας τον Σεπτέμβριο, «τότε θα έχουμε μία διαφορετικού είδους συζήτηση”.

Ενώ οι περισσότεροι εργοδότες στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν σκοπεύουν να απαιτήσουν τον εμβολιασμό του εργατικού δυναμικού τους πριν επιστρέψουν, ορισμένες μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε μία πιο σκληρή πολιτική τις τελευταίες ημέρες.

Η BlackRock δήλωσε στο προσωπικό της στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψει μόνο σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να επιστρέψουν τον επόμενο μήνα. Η Bank of America σχεδιάζει επίσης να δώσει προτεραιότητα στην επιστροφή του εμβολιασμένου προσωπικού, καλώντας όλους πίσω στις αρχές Σεπτεμβρίου. Είπε ότι θα προβεί σε ρυθμίσεις για τους μη εμβολιασμένους, αργότερα.

Περίπου το 72% των εργοδοτών που απάντησαν σε έρευνα που πραγματοποίησε τον Μάιο η συμβουλευτική εταιρεία διαχείρισης κινδύνων Willis Towers Watson δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να απαιτήσουν εμβολιασμούς για την επιστροφή του προσωπικού στο χώρο εργασίας. Αντ ‘αυτού, οι περισσότεροι θα απαιτούν από το μη εμβολιασμένο προσωπικό να φορά μάσκες στο εσωτερικό.

Η Morgan Stanley έχει ήδη ορίσει χρονοδιαγράμματα και πρωτόκολλα για την εργασία σε συγκεκριμένους χώρους μόνο για εμβολιασμένους, σύμφωνα με σημείωμα της. Η εταιρεία θα επεκτείνει αυτήν την προσέγγιση σε όλα τα άλλα τμήματα από τις 12 Ιουλίου. Η πολιτική ισχύει για εργαζόμενους, πελάτες και επισκέπτες στα κτίρια στη Νέα Υόρκη και στο Westchester.

Διαβάστε ακόμα:

James Gorman: O CEO της Morgan Stanley προβλέπει αύξηση των επιτοκίων από τη Fed στις αρχές του 2022

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση