Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Mega deal στον χώρο του online στοιχήματος: CVC Capital και Sky Plc πουλούν τη Sky Betting & Gaming

πόκερ

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Sky Betting & Gaming, έναντι του ποσού των 4,7 δισ. δολαρίων, κατέληξε ο κολοσσός του πόκερ Stars Group, ο οποίος επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να ανοιχθεί ακόμη περισσότερο στον χώρο του στοιχηματισμού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.

Ο όμιλος, ο οποίος έχει την έδρα του στο Τορόντο, θα καταβάλει το τίμημα της εξαγοράς στους ιδιοκτήτες της Sky Betting & Gaming, CVC Capital Partners και Sky Plc, εν μέρει σε μετρητά και εν μέρει σε μετοχές. Υπολογίζει δε ότι με τη συμφωνία αυτή, το 30% των εσόδων του θα προέρχεται στο εξής από τα αθλητικά στοιχήματα, τα οποία είναι και ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στον κλάδο των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να πάρει τον έλεγχο της William Hill, ο όμιλος Stars Group αποκτά με την εξαγορά της Sky Betting & Gaming σημαντικό μερίδιο αγοράς στη Βρετανία, τη μεγαλύτερη ρυθμισμένη αγορά στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών, και τη δυνατότητα προσέλκυσης νέων πελατών στις online πλατφόρμες καζίνο και πόκερ που διαχειρίζεται.