Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Alwaleed bin Talal: Τα νέα επιχειρηματικά σχέδια του Σαουδάραβα πρίγκιπα

Ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal

Ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή του από την κράτηση στο Ritz-Carlton του Ριάντ, κυνηγάει ξανά παλαιότερες συμφωνίες και σχεδιάζει να αναμορφώσει την επενδυτική του αυτοκρατορία. Ο πρίγκιπας, στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που εγκατέλειψε το ξενοδοχείο πριν από επτά εβδομάδες, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι συνεργάζεται με συμβούλους όπως η Goldman Sachs Group Inc. για να βρει επενδύσεις ύψους 3 δισ. δολ. για λογαριασμό της British Holding Co. Είπε επίσης ότι είναι πιθανό να διαιρέσει- διασπάσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ύψους 13 δισ. δολ. μέσω μιας μείωσης της εγχώριας ιδιοκτησίας και άλλων συμμετοχών της.

“Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, καθώς αυτή η υπόθεση είναι σε εξέλιξη”, δήλωσε ο 63χρονος βασιλιάς Σαλμάν στο διαμέρισμα του Ριάντ. “Ο CEO μας σκέφτεται με αυτό τον τρόπο.”

Ο Alwaleed ήταν ο πιο σημαντικός ανάμεσα σε εκατοντάδες Σαουδάραβες επιχειρηματίες, κυβερνητικούς αξιωματούχους και πρίγκιπες, οι οποίοι συμπεριελήφθησαν τον Νοέμβριο σε αυτό που η κυβέρνηση κάλεσε «καταστολή της διαφθοράς». Ο Alwaleed κατέστησε σαφές ότι θέλει να καθησυχάσει τους συνεργάτες του ότι η επιχειρηματική του αυτοκρατορία είναι άθικτη και λειτουργεί πλήρως μετά από 83 ημέρες απομόνωσής του στο Ritz- Carlton.

“Καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να είναι εύκολο – κάποιοι άνθρωποι στην επιχειρηματική κοινότητα θα έχουν αμφιβολίες, θα αναρωτηθούν,” τι συμβαίνει; “, δήλωσε ο Alwaleed. “Ωστόσο, τους διαβεβαιώνω ότι όλα είναι φυσιολογικά και λειτουργούμε όπως και πριν και τους καλωσορίζουμε να έρθουν εδώ για να δουν τι κάνουμε στη Σαουδική Αραβία όπου η ζωή έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό”.

Ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal,