Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Morgan Stanley: Τι «βλέπει» για πρόωρες εκλογές μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Ως πιθανότερο το σενάριο η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, «βλέπει» η Morgan Stanley επισημαίνοντας ωστόσο πως η πιθανότητα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές δυσχεραίνουν την επιστροφή για δανεισμό από τις αγορές

Σε σημερινή ανάλυσή της για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας η επενδυτική τράπεζα εκτιμά αυξημένο κίνδυνο και έντονη μεταβλητότητα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτροχιαστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Όπως σημειώνει η Morgan Stanley η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πιθανό να αξιολογηθεί ως νέος παράγοντας κινδύνου στις αγορές, προσθέτοντας ότι δεν συντρέχει ωστόσο κίνδυνος η εκλογική διαδικασία να ενισχύει «μη συμβατικές» δυνάμεις –όπως, τουλάχιστον, υποδηλώνουν οι δημοσκοπήσεις. Όπως επισημαίνει, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως αν διεξαχθούν σύντομα νέες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να τις κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

«Δεδομένου του βασικού προβληματισμού για τη βιωσιμότητα του χρέους και τον υψηλό όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η απαρέγκλιτη δημοσιονομική σύνεση και η τήρηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα», αναφέρει ο επενδυτικός οίκος. Η οικονομία έχει δείξει σημάδια δειλής ανάκαμψης αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό σήμερα για τους επενδυτές είναι η τάση αυτή να αποδειχθεί βιώσιμη, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα win-win «διαζύγιο» που δίνει χρόνο σε Τσίπρα και Καμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Teneo Intelligence: Θετική εξέλιξη για τους επενδυτές το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί οι επενδυτικοί οίκοι «κόβουν» τις προσδοκίες για τις ελληνικές τράπεζες