Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

F1: Η υβριδική μηχανή του 2026!

Ίδια απόδοση, λιγότερη κατανάλωση, μηδενικές εκπομπές CO2, 9 χρόνια μετά το πέρασμα στην υβριδική εποχή, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

Η F1 όπως ίσως γνωρίζετε εξηλεκτρίστηκε το 2009 με το KERS. H πολυπλοκότητα και το κόστος καθυστέρησαν την πλήρη μετάβαση σε υβριδικές μηχανές έως το 2014. Το πέρασμα στην υβριδική εποχή έφερε την απόλυτη κυριαρχία της Mercedes που σάρωσε τα πρωταθλήματα κατασκευαστών και τις νίκες τα προηγούμενα 8 χρόνια. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η γερμανική εταιρεία δεν πρωταγωνιστεί και δεν έχει πάρει νίκη στην υβριδική εποχή.

Η F1 λόγω πανδημίας αναγκάστηκε να λάβει δραματικές αποφάσεις περικοπών του κόστους. Μια από αυτές ήταν το πάγωμα της εξέλιξης των σημερινών υβριδικών μηχανών (Honda, Mercedes, Ferrari, Alpine) ως και το 2025.

Στο πνεύμα αυτό έρχεται τώρα το τεχνικό επιτελείο της FIA σε συνεργασία με τις ομάδες το Technical Working Group να διαμορφώσει το πλαίσιο της επόμενης μέρας στις υβριδικές μηχανές. Στόχοι η προσέλκυση νέων κατασκευαστών (όμιλος VW), η ανάπτυξη τεχνολογίας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στα αυτοκίνητα παραγωγής και η απανθρακοποίηση.

Τα μέρη της σημερινής υβριδικής μηχανής

Οι αλλαγές στις υβριδικές μηχανές

Διαβάστε επίσης:

Η Mercedes-Benz Ελλάς στο Emil Frey Group!

Κίνδυνοι στη μεταφορά ποδηλάτου!