Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση του Dow Jones υπό το βάρος των δυσμενών προβλέψεων της Apple

χρηματιστές στη wall street

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, με τον Dow Jones και τον ευρύτερο S&P 500 να κλείνουν με απώλειες, την ώρα που ο  τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε στο φινάλε να βρεθεί σε οριακό έδαφος.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε από την προειδοποίηση της Apple το βράδυ της Δευτέρας ότι η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα αναμένεται να πλήξει τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου, καθώς επηρεάζει τόσο τη ζήτηση όσο και την προσφορά των iPhones.

Την ίδια ώρα, η Facebook αποφάσισε να ακυρώσει συμμετοχή της σε μια μεγάλη εκδήλωση λόγω των ανησυχιών για τον κινέζικο κοροναϊό.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 165,89 μονάδες (-0,56%) και έκλεισε στις 29.232,19 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones, 6 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 24 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Walmart (+1,48%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση αυτή της  Dow (-1,83%) όσο και η  μετοχή της Apple (-1,83%).

Ο S&P 500 υποχώρησε -0,29% στις 3.370,29 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq κατάφερε να κλείσε στο +0,02% και τις 9.732,74 μονάδες.