Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα ιστορικά ρεκόρ για τους βασικούς δείκτες, αισιόδοξοι για τον κοροναϊό οι επενδυτές

Wall Street

Οι μικρές ενδείξεις για πιθανή μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του κοροναϊού κατάφεραν να ενισχύσουν την αισιοδοξία των επενδυτών της  Wall Street, η οποία έκλεισε την Τετάρτη με τους βασικούς δείκτες της να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά.

Ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα υποχώρησε για δεύτερη συνεχή ημέρα στα 2.015. Πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μπορέσει κάποιος να πει πως η επιδημία έχει αρχίσει να περιορίζεται. Συνολικά τα κρούσματα στην Κίνα ξεπερνούν τα 44.600 ενώ οι νεκροί τους 1.113.

Μιλώντας για δεύτερη ημέρα στο Κογκρέσο, αυτή τη φορά στη Γερουσία, ο επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ ανέφερε πως αρκετά σύντομα η ομοσπονδιακήλ κεντρική τράπεζα θα είναι σε θέση να διαμορφώσει μια εικόνα για την επίδραση της επιδημίας στην αμερικανική οικονομία. Δήλωσε μάλιστα έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα «επιθετικά όπλα που διαθέτει» η FED,  όπως ένα πιθανό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με μαζική αγορά αμερικανικών κρατικών ομολόγων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μιας πιθανής ύφεσης.

Ο Dow Jones έκλεισε την Τετάρτη στις  29.550,76 μονάδες, με άνοδο 0,94%.  Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 3.379,03 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με  άνοδο 0,90%, στις 9.725,96 μονάδες.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 21 κινήθηκαν με άνοδο και 9 με πτώση.