Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ισχυρά κέρδη για τους δείκτες την Παρασκευή, στο «κόκκινο» έκλεισε η εβδομάδα

Wall Street

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας με άνοδο μια δύσκολη εβδομάδα, στην οποία το βασικό χαρακτηριστικό ήταν η απογοήτευση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ Κίνας.

Την Πέμπτη το Πεκίνο προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως θα απαντήσει με αντίποινα στην ενεργοποίηση των δασμών που έχει προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τράμπ για τις κινεζικές εισαγωγές. Από την άλλη, πάντως, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε πως οι διαπραγματευτές των δύο χωρών διεξήγαγαν «παραγωγικές» συνομιλίες και πως αναμένει τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.886,01 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 306,62 μονάδες (+1,20%). Και οι 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει η μετοχή της 3M (+2,98%). Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε στο -1,53%.

Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.888,68 μονάδες με άνοδο +1,44%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 7.895,99 μονάδες με κέρδη +1,67%. Σε επίπεδο εβδομάδας, οι δύο δείκτες έκλεισαν με πτώση -1,03% και -0,79% αντίστοιχα.