Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η εκτόξευση της Disney οδήγησε σε νέα ρεκόρ τον Dow Jones

WALT DISNEY COMPANY

WALT DISNEY COMPANY

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την μετοχή της Disney, η οποία έκλεισε με άλμα άνω του 7%, ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει σε νέο ιστορικό ρεκόρ, σε μια συνεδρίαση με μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Η εταιρεία εγκαινίασε τη νέα υπηρεσία της Disney+ και κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να ξεπεράσει τους 10 εκατ. συνδρομητές, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Κάτι που έφερε τόνωση και στην χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κατάφερε έτσι να ξεπεράσει την απογοήτευση από τη χθεσινή ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος έστρεψε ξανά τα πυρά του εναντίον της ΕΕ και της Κίνας.

Την ίδια ώρα, ο Τζερόμ Πάουελ μιλώντας στο Κογκρέσο τόνισε πως η Fed δεν βλέπει πλέον την ανάγκη για νέα μείωση των επιτοκίων, καθώς η αμερικανική οικονομία κινείται καλύτερα. Τόνισε πάντως πως η Ομοσπονδιακή τράπεζα είναι πάντα έτοιμη να πράξει ότι χρειαστεί αν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή.

Εκτός από τον Dow Jones, άνοδο σημείωσε και ο S&P 500 χωρίς ωστόσο να κλείσει ξανά πάνω από τις 3.100 μονάδων, ενώ αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες.

Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 27.783,59 μονάδες με άνοδο +0,33%, ο  S&P 500 στις 3.094,04 μονάδες με κέρδη +0,07% ενώ ο
Nasdaq έκλεισε στις 8.482,10 μονάδες με απώλειες -0,05%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones 14 έκλεισαν με άνοδο και 16 με πτώση. Στην κορυφή βρέθηκε όπως ήταν φυσικό η μετοχή της Disney με άλμα 7,32%, ενώ άνοδο 2% σημείωσε η Nike. Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας χημικών Dow με πτώση -2,72%.

Αυτή την ώρα με σημαντικές απώλειες στην μετασυνεδριακή διαδικασία κινείται η μετοχή της Cisco, που απογοήτευσε με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.