Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διορθώνουν οι βασικοί δείκτες, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Με απώλειες ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να επιχειρούν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών από τις τέσσερις συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους προς τα εταιρικά αποτελέσματα, με τις τράπεζες να είναι οι πρώτες που ανακοινώνουν τις επιδόσεις τους για το τρίτο τρίμηνο.

H JP Morgan ανακοίνωσε αύξηση 4% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 9,44 δισ. δολάρια ή 2,92 δολάρια ανά μετοχή, από τα 9,1 δισ. δολάρια ή 2,68 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων BlackRock ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο, τα οποία ήταν πολύ υψηλότερα των προσδοκιών και έσοδα που αυξήθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,36 δισ. δολάρια ή 8,87 δολάρια ανά μετοχή, από τα 1,12 δισ. δολάρια ή 7,15 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Η Citigroup ανακοίνωσε και αυτή κέρδη και έσοδα γ΄ τριμήνου τα οποία ήταν μεγαλύτερα των προσδοκιών. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 3,2 δισ. δολάρια ή 1,40 δολάρια ανά μετοχή, από τα 4,9 δισ. δολάρια ή 2,07 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων για 0,91 δολάρια. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 7% στα 17,30 δισ. δολάρια, αλλά διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων για 17,21 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα των Wells Fargo, Bank of America και Goldman Sachs αναμένεται την Τετάρτη, ενώ τα αποτελέσματα της Morgan Stanley έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Αυτή την ώρα, ο  Dow Jones κινείται στις 28.745,67 μονάδες με απώλειες  -0,32%, ο S&P 500 στις 3.522,33 μονάδες με πτώση -0,34% ενώ ο  Nasdaq στις 11.841,90 μονάδες με πτώση -0,29%.

Από τις μετοχές του Dow Jones η Walt Disney σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο (3,23%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η μετοχή της Boeing (-2,26%).