Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο – Έπεσε κάτω από τα 70 δολάρια

HΠΑ: Αποδεσμεύουν 30 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα

Γεώτρηση πετρελαίου

Ισχυρότατες πιέσεις δέχτηκαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα μετά τη συμφωνία των 23 χωρών του OPEC+ για αύξηση της παραγωγής έως τον Σεπτέμβρη του 2022, σε συνδυασμό με την νέα αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε έως τα 65,87 δολάρια, σημειώνοντας πτώση πάνω από 8% κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ενώ αυτή την ώρα κινείται στα 66,35 δολάρια, με απώλειες 7,60%. Το WTI είχε φτάσει στις 6 Ιουλίου στα 76,98 δολάρια, επίπεδο το υψηλότερο των τελευταίων 6 χρόνων.

Στο Λονδίνο, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του brent υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως τα 68,23 δολάρια το βαρέλι (-7,2%) ενώ αυτή την ώρα κινείται στα 68,73 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 6,6%.

Οι 23 χώρες του OPEC+ συμφώνησαν την Κυριακή να αυξήσουν την παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον Αύγουστο. Η παραγωγή θα μεγιστοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν και θα παράγονται κοντά στα 6 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η συμφωνία σε συνδυασμό με τα νέα για την μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί ισχυρές απώλειες στον ενεργειακό κλάδο στον S&P 500, ο οποίος υποχωρεί κατά 4,3% σημειώνοντας την χειρότερη επίδοση μεταξύ των 11 κλάδων του δείκτη, οι οποίοι όλοι βρίσκονται στο «κόκκινο». Η μετοχή της Chevron υποχωρεί κατά 3,8% ενώ της Exxon Mobil κατά 4,55%.

Παρά τις σημερινές απώλειες το WTI συνεχίζει να ενισχύεται κατά 38% μέσα στο 2021.

Διαβάστε επίσης:

Κορονο-τρόμος πάνω από τις αγορές